torsdag den 22. september 2016

Ringsted Middelalder Festival 20. august 2016


Jeg har været i Ringsted og besøge mine skønne venner i august måned. Grunden var at der blev afholdt Ringsted Middelalder Festival og det sker kun hvert andet år. Så derfor var weekenden sat af til hygge og god mad med min lille sammentømret gruppe af venner. Det var som altid en helt vild fantastisk oplevelse i godt selskab :-)

Det er altid et tilløbsstykke at være med til festivalen, da der er rigtig mange boder med middelalder ting og sager plus teltene med mjød. Her har vi en tradition om at skulle tage dødsruten i mjød-smagning og det fik vi også gjort denne gang. Hele 3-4 gange vist nok. Hehe.


Fik købt to mjød med hjem, en rigtig god og stærk chili mjød som blev udsolgt inden dagen var omme og en mørk skøn mjød. De to mjød jeg købte kommer fra en butik der hedder Mjødladen. Den har vist ikke en fysisk butik endnu, men selve hjemmesiden fortæller at de er beliggende i Haslev.


Hver gang der er Middelalder Festival så er der rollespillere som har hver sin rolle plus der altid er et tema fra Ringstedhistoriens middelalder.

I år var det brodermord. Det dækkede over mordet på Erik Plovpenning (Erik 4. i 1241) som bliver meget upopulær pga hans beslutninger om blandt andet ikke at give sine brødre Christoffer og Abel samme selvstændighed i deres len som de tyske lensmænd har da det vil svække kongemagten.

Plus han gennemfører den plovskat som  Kong Valdemar Sejr tidligere har indført. Dette gør han for at få råd til den broderkrig som snart bliver til en regulær borgerkrig der hærger mellem ham og hans bror Abel. Det hele ender med at Erik bliver slået ihjel af ridderen Lave Gudmundsen i 1250 som er en trofast ven til Abel. Abel bliver konge, men dør to år senere under et slag mod friserne i 1252.

Kong Erik 4. og Dronning Jutta

Kong Erik 4. ligmarch igennem Klosterlunden

Kong Erik 4. ligmarch igennem Klosterlunden.

Kong Erik 4. båre i Sct. Bents kirke

Det giver en hel speciel stemning med rollespillerne og alle de forskellige små forskellige scener som de spiller rundt omkring på pladsen. Hvis man møder en kongelig så er det bare om at flytte sig og huske at hilse pænt.

Som sagt så emmer Ringsted af Middelalder og man kan ikke undgå andet end at blive suget ind i stemningen. Der handles, der smages og der undersøges når man kigger i de forskellige boder. For der er alt hvad hjertet begærer lige fra mjød til smykker til mad. Og alle er udklædt. Super fedt.
Det hele foregår i Klosterlunden  plus Sct. Bents kirke bliver også brugt til rollespil og musik. Alt i alt så er festivalen helt sikkert et besøg værd. Den næste bliver så først afholdt i 2018, men det kan vi sagtens vente på.Det eneste der var lidt nederen var ridderturneringen. Denne gang havde arrangørerne fået en svensk gruppe til at komme for at underholde, men de var slet ikke i samme underholdningsværdi eller klasse som dem fra vist nok Polen (kan ikke helt huske og det var der de var fra, meen er næsten sikker) der plejer at være et fast trækplaster på plænen.Håber lidt at de om to år får den polske trup til at komme igen så vi kan blive rigtig skræmt af den sorte ridder der gør alle bange bare ved at se på tilskuerne. De har bare en meget meget bedre underholdningsværdi og er i en klasse for sig selv.

Alt i alt så var det en fantastisk weekend fyldt med grin, mjød, mad og hygge og jeg er selvskrevet til at komme tilbage til Ringsted om to år når den næste Middelalder Festival afholdes. Det er sikker og vist :-)


Medic out.

Ingen kommentarer: