mandag den 6. juni 2016

Anmeldelse af Våbenbrødre: Under angreb

Bagsiden fortæller:
Hal og våbenbrødrene Hejrerne er på jagt efter Zavac og hans kostbare bytte. Stormene raser. Vil det lykkedes dem at opspore piraterne, når vejret engang klarer op? Og hvis det sker, hvordan kan de så overhovedet besejre  det stærke krigsskib Ravnen med dets mandskab af nådesløse forbrydere og mordere?

Et tilfældigt møde leder dem på sporet af piraterne, som har erobret en velbefæstet havneby. Hvis Hejrerne skal have den mindste chance for at drive piraterne ud, må Hal udtænke en vandtæt angrebsplan. I Stormhvidens iskolde vand kan selv den mindste fejltagelse vise sig skæbnesvanger.
Anmeldelse:
Jeg kan godt lide når der kommer fart over feltet og der begynder at ske noget. Og der sker noget i denne her bog.

Hal og hans mandskab Hejrerne (Stig, Jesper, Stefan, Ulf, Ingvar, Edvin, Wulf plus den gamle kriger Thorn) har forladt deres hjem for at eftersætte piraten Zavac og hans værdifulde bytte Andomal. En storm gør at de må søge ly i en lille bugt hvor de er fanget indtil den driver over.

Her må de prøve at overleve, samtidig med at de bliver nødt til at træne til den kommende konfrontation med deres fjende. Bølgerne kan godt gå højt i et selskab med teenage-drenge som finder ud af at de ikke er verdens bedste krigere hvis ikke de øver sig.

Samtidig har Oberjarlen Erak Stjernefølger bedt en af sine mest betroede mænd Svengal om at finde Hal og hans mandskab og hjælpe dem i deres jagt på piraterne. Med sig har Svengal det gode skib Vindulven og en hel besætning skandiere som er klar til at slås.

De finder deres fjende i byen Limmat og det er her slaget skal stå. Limmat beboerne har en hemmelighed som de helst ikke vil dele med andre og den er godt gemt af vejen. Problemet er at Zavac har opsnuset det og nu udnytter befolkningen til sit eget formål.

De møder også en pige som hedder Lydia der er god til at skyde med sine egne hjemmelavede spyd som er dræbende hvis man kommer i nærheden af dem. Hendes bedstefar bliver myrdet af piraterne og hun slutter sig til Hals mandskab for at få hævn.

Der er også andre fra Limmat der er sluppet ud og de danner nu en fælles oprørs-gruppe mod piraterne sammen med Hal og Skandierne. Der skal tænkes ud af boksen og det gør Hal faktisk rigtig godt. Han er den fødte Skirl og har hovedet i orden (når ikke han lige glemmer en eller anden lille vigtig detalje).

Slaget skal opleves og det vil jeg ikke komme ind på her. Men alt i alt så begynder serien at tegne til at blive rigtig god og spændende. Man føler med drengene når de gør hvad de kan for at få deres stolthed tilbage og man sidder og vender næste side for at se om den nogen sinde lykkedes.

Bogen er skrevet af John Flanagan og er udgivet på Nyt Nordisk Forlag. Den kan købes hos landets boghandlere til 179,95 kr. 4/5 stjerner. Lånt på biblioteket.

Ingen kommentarer: