tirsdag den 10. maj 2016

Udendørseventyr i weekenden


I weekenden (fredag aften) var ham den dejlige og mig klar til at afprøve de hængekøjer som vi skal bruge når vi skal en tur ud i skoven og sove. Dette her blev set som en generalprøve på hvordan det skulle foregår og hvad vi kunne gøre bedre. Det foregik under vores halvtag i gården.

Vi indviede også den nyindkøbte Kelly Kettle for at se om den var så fantastisk god som alle anmeldelserne påstår. Og det var den. På ca. 3. minutter var der kogt vand til the og varm kakao og resten af aftenen fodrede vi ilden med træ af bar hygge.

En note til det at fyre op i ens Kelly Kettle. Det er at det nok er bedre at bruge kviste, tørret græs, grankogler og små grene da det brænde vi brugte nok lige var lidt for meget til det man egentlig bruger i optændingsfasen.


Anden gang jeg laver ild med min firestarter kniv :-)


Soveposer og liggeunderlag blev anbragt i Trekmates hængekøjerne og da det var tid til at krybe til køjs, så skulle alle vinkler afprøves for at være sikre på at vi lå godt. Jeg prøvede den almindelige med at bare lægge mig ned som man nu gør i en hængekøje.

Det var meget fint og behageligt. Men jeg ville også gerne prøve den metode med at lægge mig ned i selve hængekøjen så jeg havde nylon sider til hver side og jeg lå ligesom i en lille puppe. Det var den jeg valgt at prøve at sove i da vi endelig lagde os.

Ham den dejlige valgt den almindelige metode, men han havde også udforsket alle andre muligheder før vi lagde os til at sove. Det er nogle ganske gode og holdbare Trekmates hængekøjer som vi har fået og jeg er godt tilfreds med dem.

Det var bare et lille problem da jeg vågende kl. 0345 lørdag morgen. Mine skuldre og ryg gjorde så ondt at jeg måtte vække ham den dejlige og spørge om vi ikke kunne gå ind i seng nu da jeg ikke kunne mere.

Da vi stod op lørdag gik vi ud og begyndte at  kigge lidt på hvordan vi kunne forbedre vores hængekøjer så vi kunne få en meget bedre soveoplevelse end den vi lige havde haft. Vi fandt ud af at hvis vi ændrede den måde toppen af hængekøjen var lavet så ville vores skuldre og ryg ikke være fastlåst og klemt så meget inde.

Ergo vi bestemte at købe to aluminiums rør og trevle det tynde reb op som holdt hængekøjen for at sætte rørene ind i det mellemrum der var i toppen og sætte et lidt tykkere stykke reb ind i det. Herefter påmonterede vi det tynde reb i de eksisterende huller og strammede det godt til før vi afsluttede arbejdet med en løkke. Det sørgede for at toppen af hængekøjen ikke automatisk gled ind mod midten af røret.Det færdige resultat ser I på de billeder jeg har vist her. Vi tog en tørn til lørdag aften og sov helt vildt godt indtil kl. 0430 søndag morgen. Hvor jeg mente at vi godt kunne kravle ind i vores seng. Selv om vi egentlig godt kunne være blevet liggende.

Hvordan er det så at sove udendørs? Det er totalt for fedt. Man skal dog lige vænne sig til lydene, den skeløjede sorte/hvide kat der tramper over halvtaget en sen nattetime og ellers bare nyde al den friske luft man får.

Jeg kan varmt anbefale det til alle og enhver. MEN du skal finde det du godt kan lide at sov i/på. Plus lav en generalprøve i nærheden af din seng de første par gange. For det er lidt noget andet at sove i sovepose og hængekøje når man ikke såån lige er vant til det.

Jeg har ikke kunne få armene ned og jeg jubler stadig over vores mega fede weekend som skal blive til mange flere weekender ude i det fri altså når vejret er til det.

Er du også interesseret i at sove i det fri?
Vil du helst sove i din seng da det er det bedste du ved?
Har du været friluftsmenneske længe og elsker at sove i det fri og hvilke erfaringer kan du dele med os nybegyndere?

Medic out.

3 kommentarer:

Kathrine sagde ...

Det er dejligt at sove i hængekøje omend det er noget køligere end i et telt. Hvis du vil have lidt tips til hvordan man sover godt i sådan en kan jeg anbefale dig at læse dette http://www.treklightgear.com/treklife/hammock-angle/

Medic sagde ...

Hej Kathrine,
Tusind tak for linket, det vil jeg lige kigge lidt nærmere på og se om jeg kan få nogle gode tips og ideer.
Når vi sover udendørs i hængekøjen så bruger vi vores soveposer og det har vi fundet ud af gør at vi rigtig godt kan holde varmen.
Næste step bliver at tage ud i skoven og se om vi bliver spist af myg, men det er der jo gode råd for :-)

Kathrine sagde ...

Det er nok også bare mig der er lidt af en frossenpind. Sov ude i hængekøje sidste sommer, som i øvrigt var ret kold på det tidspunkt, og måtte have den store dunsovepose med ud for at holde varmen. Havde dog heller ikke liggeunderlag i køjen, hvilket jo også betyder lidt.

God fornøjelse med turen i skoven. Det er så hyggeligt at tage på tur i det fri :)