torsdag den 7. januar 2016

Anmeldelse af Døden venter

Bagsiden fortæller:
Rygterne i Painters Mill fortæller, at det spøger ved den forladte Hochstetlergård. Spøgelseshistorierne kender alle, men ingen ved, hvad der egentlig skete den forfærdelige nat for 35 år siden, da en amishfar og fire af hans fem børn omkom - og han unge kone forsvandt sporløs.
Politichef Kate Burkholder bliver tilkaldt til et dødsfald, der umiddelbart ligner selvmord - en man der fundet hængt i sin lade - men beviserne peger dog hurtigt på, at der snarest er tale om et mord. Kate begynder at følge et svagt spor, som leder hende i i retning af den tragiske hændelse 35 år tidligere.
På hjemmefronten er Kate flyttet sammen med politiefterforsker John Tomasetti, og for første gang i lang tid er hun lykkelig. Men deres nyfundne lykke trues, da en af de mænd, der stod bag mordet på Tomasettis familie fire år tidligere, frifindes.
Da endnu en person findes død, opdager Kate en forbindelse, som sender efterforskningen i en uventet retning og afdækker en skræmmende sandhed, der rammer dybt ind i Painters Mill.


Anmeldelse:
Kate Burkholder er tilbage i en godt skruet sammen thriller fra start til slut. Du sidder og gætter og undres over hvilken syg hjerne der er bag de mord der sker i bogen. Kate og hendes team får virkelig kam til deres hår og selv vejret er ikke på deres side.

Sagen er svær da den har rødder i en 35 år gammel mordsag hvor en amishmand og hans fire børn dør og hans unge kone forsvinder efter en brand som ligger deres gård i ruiner. Man hører ikke fra kvinden og alle i amishsamfundet forventer at hun er død. Den eneste der overlever er den ældste søn som prøver at redde sin mor fra gerningsmændene.

Men efter 35 år så er der et sind som er opsat på at få hævn og det er en meget udspekuleret form for hævn som indeholder trædukker og forfærdelige måder at dø på. Alle dem der havde noget at gøre med forbrydelsen bliver påvirket og ingen er i sikkerhed. Selv ikke sønnen der overlevede.

På det personlige plan så har Kate taget det store skridt at flytte sammen med Tomasetti i den ejendom som han fandt i forrige bog "Sidste åndedrag". Alt skulle være lykkeligt, men da Joey Ferguson, en af dem som var med til at myrde Tomasettis familie, løslades pga en procedurefejl så begyndet tingene at gå lidt skævt mellem vores to turtleduer.

Burkholder begyndet at tvivle på om hun kan stole på Tomasetti, da hun er bange for at han vil gøre noget som vil skade dem begge to og de skændes om det et par gange. Ikke alt er fryd og gammen i deres forhold, men sådanne er det når man flytter sammen og har hemmeligheder som ikke skal frem i lyset.

Bogen er velskrevet som altid, spændingen er højspændt og plottet er godt gennemtænkt. Når man får forklaringen på hvem morderen er så sidder man lidt og ryster på hovedet og tænker "Okaye det var lige godt utroligt, den havde jeg ikke lige set komme..". "Wow Castillo er gennemtænkt".

Det er fantastisk at en forfatter som Linda Castillo stadig kan fængsle hendes fans med de krimier/thrillere som hun skriver. Vi kører nu på bog 6 på dansk og jeg som fan kan ikke få nok af hendes skriveri og sidder bare og venter på den næste i serien.

Bogen er som sagt skrevet af Linda Castillo og udgivet på Forlaget Hr.Ferdinand. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 4/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: