torsdag den 24. september 2015

Anmeldelse af Undergangens og Ønskernes Bog

Bagsiden fortæller:
Cordelia, Brendan og Elanor Walker havde engang det hele: to kærlige forældre, et smukt hus i San Francisco, og alt det elektroniske isenkram man kan ønske sig.
Men det ændre sig, da deres far Dr. Walker bliver fyret fra sit arbejde.
Familien må finde et andet sted at bo, og de falder for Kristoff House, som en kendt forfatter engang har ejet.
De når dog knap nok at flytte ind før alt bliver uhyggeligt og en mystisk, gammel dame dukker op.

"House Of Secrets" er første bind i en episk fortælling, der tager dig med på et utroligt eventyr, fyldt med kampe, overnaturlige skurke og søgen efter Undergangens og Ønskernes bog.Anmeldelse:
Denne her bog er en af dem jeg har haft liggende alt alt for længe uden at læse og det er virkelig en fejl fra min side. Det er en som søde Eey har anbefalet mig at læse for et par år siden. Der var den endnu ikke kommet på dansk. Heldigvis så udkom den sidste år på Forlaget Tellerup og det kan mange unge med hang til fart over feltet og eventyr være glade for.

Jeg vidste slet ikke hvad det var jeg for 3 dages siden gik i krig med, men det har vist sig at være en helt vild fantastisk bog om 3 søskende som bliver sat på noget af en prøvelse da de flytter i nyt hus sammen med deres forældre.

Det bliver de nødt til da deres far har været indblandet i en mystisk ulykke på sit tidligere job som læge. Han bliver fyret og de må nu vænne sig til at leve lidt mindre luksuriøst end de er vant til. Huset de flytter ind i hedder Kristoff House og ligger på Sea Cliff Avenue 128 lige ud til havet.

Det har været ejet af en excentrisk forfatter der hed Denver Kristoff. Hans datter Dahlia Kristoff giver familien Walker en lidt speciel velkomst og lige pludselig så forandre hun væsen fra at være venlig og flink til at være en ren heks. Eventyret og jagten på Undergangens og Ønskernes Bog er i gang.

Dahlia også kaldet Vindheksen er desperat for at få fat i bogen som kan give hende meningen tilbage med livet og hun mener at Walker børnene skal hjælpe hende med den opgave. Hendes far har gemt bogen i nogle af alle sine bøger og uanset hvad hun gør så kan hun ikke finde den.

Vi bliver ført ind i forskellige miljøer med forskellige helt og skurke som gør deres til at gøre livet surt for børnene. De må vise mod og gøre hvad de kan for at overleve og for at prøve at finde den ønskede bog med fare for liv og lemmer.

Cordelia er en læsehest på femten år der læser alt hvad hun kommer i nærheden af. Hun er sådanne lidt en typisk teenager som er bedrevidende og en rigtig pige. Brendan på tolv år er en dreng med mod på livet. Han er modig, underholdende og vild med sporten lacrosse. Eleanor på otte er i en periode med heste og så er hun på en eller anden måde svær at blive klog på.

På trods af deres forskelligheder så virker dynamikken imellem dem når de bliver udfordret. De løser alt det der bliver kastet i mod dem og de møder nye spændende karakterer fra bøgerne som ender med at stå dem nær.

Chris Columbus og Ned Vizzini har virkelig kreeret en bog som giver den gas fra side ét af og man bliver helt fortryllet af deres fortælling og har slet ikke lyst til at lægge bogen fra sig, for man skal bare lige vende bladet og læse hvad der sker på næste side. Den er på intet tidspunkt kedelig. Hurra for det.

Bog to "Uhyrernes Kamp" udkommer den 28. september på Forlaget Tellerup og den glæder jeg mig også rigtig meget til at læse. For jeg er sikker på at der også her vil være rigtig meget gang i den med endnu flere spændende eventyr.

Bogen er som sagt skrevet af Chris Columbus og  Ned Vizzini og udgivet af Forlaget Tellerup. Den kan købes hos landets boghandlere til 199,95 kr. 5/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: