mandag den 1. juni 2015

Anmeldelse af Museets hemmelighed

Bagsiden fortæller:
Velkommen til Scatterhorn Museum!
Før du bliver alt for begejstret, skal du vide, at det er et koldt og mørkt sted fuldt af udstoppede dyr og gammelt ragelse.
Der kommer næsten ingen besøgende længere, og det kan ikke vare længe, før museet må lukke.
Men da Tom bliver sendt af sted for at bo på det gamle museum, finder han snart ud af, at Scatterhorn Museum er andet og mere end mølædte, udstoppede dyr.
Museet gemmer på en fantastisk hemmelighed...
Og da Tom opdager, at han kan rejse i tiden tilbage til den gang, museet blev skabt for hundrede år siden, kastes han ud i et hæsblæsende og gruopvækkende eventyr, hvor begivenheder i fortid, nutid og fremtid flettes ind i hinandes på forurolignede vis.
Følg Tom på han utrolige rejse fra nutidens England over 1800-tallets Indien og til et kig i fremtiden...
Anmeldelse:
Denne her bog var lidt af en overraskelse, en god en af slagsen faktisk. Det er en af dem der har ligget på bogvæggen i et stykke tid efter jeg har købt den på et bogudsalg på Sjælland. Hvis nu jeg havde taget mig tid til det så ville jeg have vidst at det var en serie, for jeg troede faktisk det var en enkeltstående bog.

Tom Scatterhorn er 11 år gammel da han bliver sendt afsted for at bo hos sine excentriske onkel Jos og Tante Melba i Dragehavn på Scatterhorn Museum. Han mor er taget ud i verden for at lede efter Toms far som er blevet besat af biller og derfor er Tom nu endt hos to familiemedlemmer som han ikke kender.

Museet er levende og Tom får sit livs eventyr med at prøve at redde det fra den onde chokoladefarmer Don Gervase og hans datter Lotus som har særdeles onde planer om at splitte stedet fra hinanden i jagt på at finde nøglen til udødelighed.

Her til kommer tidsrejsen ind i billedet for Tom kan tage tilbage til 1800 tallets Dragehavn og opleve hvordan museet blev skabt og prøve at forhindre en katastrofe ud over det sædvanelige. Han lærer de to mennesker der skabte det særdeles godt at kende og tager på sit livs tur til Indien.

Handlingen er hurtig, der er fart på og den hænger super godt sammen, jeg forsvandt til Dragehavn og Scatterhorn Museum og fulgte villigt Tom i alle hans spændende oplevelser. Jeg blev på intet tidspunkt træt af at følge udviklingen og blev da også overrasket et par gange i løbet af bogen.

Det er helt klart en rigtig god eventyrbog for alle der kan lide et godt Indiana Jones og Nat på Museet eventyr. For det er ikke småting knægten skal igennem for at redde sit slægts museum. Her er drama, tvivl, hjemve, savn og glæde på de 472 sider som bogen indeholder.

Bogen er skrevet af Henry Chancellor og udgivet på Forlaget Carlsen og er desværre udsolgt fra forlaget, men kan måske findes antikvarisk. 5/5 stjerner. Fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: