onsdag den 25. februar 2015

Anmeldelse af Torinoklædets Hemmelighed

Bagsiden fortæller:
Det er det mest kontroversielle religiøse ikon i verden.

Ingen ved, hvor det kommer fra. Ingen ved, hvornår det blev fremstillet.

Er det et af verdens største falsknerier eller et forbløffende mirakel? Århundreder er passeret, og svaret er endnu ikke fundet...

Men nu rummer det store mysterium i religionens historie nøglen til en moderne, udspekuleret seriemorder, der dræber sine ofre på grusom, bizar vis.

Og kun to amerikanske betjente, der følger et spor, der strækker sig fra Californien til Vatikanet, kan afsløre ligklædets hemmelighed


Anmeldelse:
Denne her bog var en smule langsom om at komme i gang, men da den endelig gjorde så var der fart over feltet og den var fuld af overraskelser. Sam Christer har indfanget mysteriet om Torinoklædets tilblivelse på en rigtig god måde. I den religiøse verden er dette Kristus ligklæde og det er meget helligt.

I ikke religiøse kredse så er dette klæde et falskneri af dimensioner og bølgerne går meget højt mellem diverse videnskabsmænd som mener at have løst mysteriet om hvem der virkelig er den rigtige ophavsmand til det og hvad det har været brugt til.

I bogen møder vi vicekriminalkommissær Mitzi Fallon, mor med et par tvillingepiger og hendes fordrukne mand der har tendens til at bruge hende som boksebold, og hendes partner Nic Karankandez, enkemand til kone og lille søn, der har indleveret sin afskedsansøgning og som længes efter at komme ud og sejle i den båd han har sat i stand.

De bliver sat på mordet af en berømt Hollywood manuskript forfatter Tamara Jacobs som er i gang med at skrive på et tophemmeligt filmmanuskript om Torinoklædet med sprængfarlig viden som der er en del mennesker der gerne vil stoppe for enhver pris. Specielt den katolske kirke.

Udover det så møder vi en serie morder som mener at hans hånd er ledt af gud når han dræber sine ofre og svøber dem i et ligklæde. Han er for at sige det mildt parat til blive indlagt på den psykiatriske afdeling og aldrig komme ud igen.

Læg hertil en lejemorder som er munk fra de fjerne bjerge i Libanon der gør det beskidte arbejde for den katolske kirke og myrder alle dem som får den rigtige vigtige viden om Torinoligklædet, men som skal holdes hemmeligt for enhver pris.

Så har man en virkelig spændende og meget dramatisk thriller, som når først den kommer i gang ikke stopper før den når til slutningen hvor Nic Karankandez er returneret fra Torino med en lejemorder i hælene og seriemorderen tager fusen på alle inklusiv Mitzi Fallon.

Bogen er skrevet af Sam Christer. Den er udkommet på Forlaget Jentas og kan købes i landets boghandlere til 299,95 kr. 4/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: