mandag den 23. juni 2014

Anmeldelse af Chili Klaus - Den er god i ørerne

Bagsiden fortæller:
Den er god i ørerne! Med flere millioner visninger på Facebook og Youtube er der ikke mange der ikke kender dette udtryk fra de vildt populære videoer med Chili Klaus, hvor han inviterer forskellige gæster til at prøvesmage chilier og for alvor har åbnet danskernes øjne for verdens mest udbredte krydderi.

- Dyrk din egen chili          - Det vidste du ikke om chili
- De forskellige arter         - Reaktioner fra chilismagerene
- Den fra øverste hylde      - 25 lækre opskrifter på mad                                                med chili

I denne bog giver Chili Klaus en stærk og forfriskende fremstilling af de frugter, han elsker allermest, nemlig chilierne. På sin helt egen underspillede facon kommer Klaus via sin store viden og erfaring rundt om chiliens smag, styrke, virkning, dyrkning og ikke mindst oplevelserne ved chilismagningerne på nettet. Alt sammen krydret med opskrifter på god mad med chili og pakket ind i anekdoter fra Chili Klaus' egen verden.

Anmeldelse: 
Jeg er en af de mennesker er har siddet og set Chili Klaus videoer på Facebook og hørt ham fortælle om hvordan toget kom bragende og nu blev han nødt til at lægge sig på divaneseren i en halv time efter en ret heftig chilismagning.

Derfor var jeg også spændt på at læse hans bog da den udkom og heldigvis så fik min kæreste den i fødselsdagsgave, da vi også kan lide at dyrke vores egen chili. På begynderbasis.

Bogen er letlæst. Jeg læste den faktisk på en time i bussen på vej på arbejde. Det betyder ikke at den ikke er god for det er den. Den giver dig lige det du har brug for at vide i passende kapitler. Ikke noget med halve og hele afhandlinger. Den er skrevet til almindelige mennesker med et glimt i øjet.

Der er en masse flotte billeder og tegninger og de komplimenterer bogen rigtig godt. Du får forklaret Scoville metoden og Beaufort-skalaen så du bedre forstår meningen med hvad det er de kloge taler om. Afsnittet om dyrkningen er kort og informativt uden de store dikkedarer og gjort nemt for den brede gruppe af begyndere.

"Den øverste hylde" fortæller dig om de forskellige chilier og kapitlet er som tidligere nævnt garneret med flotte tegninger af den chili der er tale om. Det er også her forfatteren har valgt at sætte de kendtes oplevelser ind med tekst og billeder. Det er meget sjovt at læse hvordan de havde det efter en chilismagning.

Madkapitlet er okaye. Jeg har en opskrift eller to som jeg gerne vil prøve. Måske bliver det til flere. Hvem ved.

Alt i alt en fornøjelse at læse selv om det kun tog mig godt og vel en time. Jeg synes det er fedt at den er skrevet med et glimt i øjet og den er helt nede på jorden. Man vil automatisk vende tilbage til den for at slå et eller andet op. Og jeg har da planer om at skulle finde frø på den nye Pink Tiger og Yaki Blue.

Forfatteren er Klaus Pilgaard og bogen er udkommet på Politikens Forlag.  Den kan købes hos landets boghandlere til 225,00 kr. 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer: