fredag den 10. januar 2014

Så skal der bages....


Jeg har fået nyt legetøj til køkkenet. En spritny køkkenmaskine Royal 1800 (watt). Den er stor og har en røreskål på 7 liter, så der kan helt sikkert blive bagt en hel masse brød og kager fremover her på adressen. Jeg pakkede den ud i går og nøj hvor var jeg spændt. Det var næsten lige som juleaften hehe.

Der er et kæmpe piskeris, en kæmpe dejkrog og en kæmpe rørespade plus låg og 2 andre dipedutter som jeg ikke lige ved hvad skal bruges til. Den er helt igennem elektronisk og displayet lyser blåt når den bliver tændt. Der er en manual/auto-kørsel knap så man kan selv bestemme hvad man synes der er lettest at bruge.

Neden under maskinen sidder der gummi sugekopper så den står fast når man laver noget. Det er da pænt smart. Så behøver man ikke bekymrer sig over om maskinen falder på gulvet når man nu står og bixer en lækker dej sammen.

Røreskålen bliver også låst ved at man drejer den når den sættes på plads i maskinen. Plus låget når det er sat fast sidder på hele tiden så der ikke er noget der ryger ud når man laver dej eller andre ting. Der er også en lille åbning i siden af låget så man kan adde ingredienser.

Maskinen er sort og i børstet stål og så virker den meget kraftig. Jeg har gået og sukket efter sådanne en køkkenmaskine i rigtig lang tid og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at få den bestilt til en god pris :-)

Det første der skal laves i den bliver pandekage dej her i eftermiddag og så må vi se om den lever op til forventningerne. Glæder mig sindsyg meget til at skulle lave dej til rugbrød, boller, CHILI brød og en masse kager i den. Det bliver så fedt. Der er en lille bagesmølf der er glad lige nu :-)

Nå men I får lige lidt billeder jeg tog da jeg pakkede den ud i går aftes:


Har du en super god køkkemaskine som du er glad for og hvilken slags er det?

Hvad er dine erfaringer med den??

Opdatering 16-04-2016:

Jeg har lige prøvet mig frem for at se hvor de to sorte skiver som medfølger skulle sidde. Tak til Johannes for dit input. Det er faktisk ret nemt og skide smart når nu man skal bruge enten dejkrog eller rørespade. Så kommer dejen ikke op i maskineriet.

Har taget lidt billeder så I kan se hvordan de skal sidde. Plus har taget et billede af brugsvejledningens tabel 1 for at vise hvad man skal bruge de forskellige ting til.
Medic out.

19 kommentarer:

Rikke'M sagde ...

Åh hvor fantastisk! Hvor gad jeg dog godt eje sådan en.

Eeyorenyk sagde ...

Ja, jeg er jo SLET ikke misundelig ... *host*

Medic sagde ...

Rikke: Den er fantastisk og jeg er sååå glad. Vi fik afprøvet den fredag aften og den virker super fint. Når først man har fået sådanne en maskine så kan man ikke undvære den :-)

Søde Eey jeg kan godt forstå du er en lille smule misundelig for det er en super skøn maskine :-)
Den passer i enhver bagesmølfs køkken, selv hvis det er et lille køkken som vores nu en gang er. Skal have fundet ud af hvor den skal stå for den er en smule stor. Og nej jeg sender den ikke til dig hvis ikke jeg finder plads ligsom du gerne ville have min mandelgave hehe :-P

Vivian Rosager sagde ...

Googlede lige på en anmeldelse på denne maskine og fandt din side her. Håber at du stadig er glad for den - trods den er stor - for vores køkken er også småt...
Jeg har nemlig allerede bestilt en til halv pris med grøntsags-snitter/hakker også.
Vivian.

Medic sagde ...

Vivian jeg er stadig rigtig glad for min maskine og den kan så mange ting. Har ikke fortrudt købet et splitsekund. Blev dog også lidt overrasket over størrelsen på maskinen og røreskålen da jeg fik den, men jeg synes stadig den passer perfekt.

Et rigtig godt køb til det bagende folk :-)

Jesper Jensen sagde ...

2101Hej,
Jeg står selv og vil købe sådan en maskine,
Nu har jeg læst lidt rundt på intetnettet omkring og fået lidt forskellige svar.

Kan man piske æggehvide stive ?
har den problemmer med at piske flødeskum ?
og virker kødhakkerene fint ?

Medic sagde ...

Hej Jesper,
Jeg har ikke lige prøvet at piske flødeskum eller piske æggehvider stive, men jeg ville næsten tro at det sagtens kan lade sig gøre for den kan alt denne her maskine.

Da jeg købte min maskine var er ikke tilbehør til kødhakkeren så der må jeg også være dig svar skyldig.

Der er en manuel option som gør at du selv kan bestemme hvor lang tid der skal piskes og den synes jeg er super god til de ting jeg har brugt den til.

Anonym sagde ...

Hej jeg er så heldig at jeg har fået tilbudt sådan en maskine i jule+fødselsdagsgave. Er dog lidt i tvivl om den kan det jeg gerne vil have, nemlig at bage boller af ca 2 kg mel + 1 liter væske og stadig kunne piske æg og sukker sammen til en lille eftermiddagskage. Hvad siger dine erfaringer dig? hilsen Gitte

Medic sagde ...

Hej Gitte,
Uh altså skålen er på 7 liter så jeg tror at 2 kg mel og 1 liter væske incl. tilbehør burde kunne være i den.

Men jeg har ikke selv brugt så meget i den endnu for så store kager bager jeg slet ikke hehe.

Det bliver et sats at jeg siger at det godt kan lade sig gøre.

Undskyld det sene svar, men din kommentar er slet ikke kommet frem hos mig.

Susanne Damgaard sagde ...

Hej Ingrid :)
Jeg har netop fået den samme maskine i gave og faldt over din blog, da jeg googlede den.
Har du fundet ud af, hvad de 2 runde sorte dimser skal bruges til ? Jeg undrer mig nemlig også over dem - og at de ikke er beskrevet i brugsanvisningen.
Bagehilsen fra Susanne

Carina Kaspersen sagde ...

Hej Gitte.

Er du stadig glad for din maskine?
Overvejer at købe den og kan ingen anmeldelser finde :)

Mvh. Carina

Charlotte Andersen sagde ...

Hej Gitte

Jeg vil også gerne høre om du stadig er glad for den eller der er noget man skal være opmærksom på?

Med venlig hilsen Charlotte

elis@beth sagde ...

Hej!

Også jeg har set på Royal 1800 og ledt efter anmeldelser på nettet, men din anbefaling er næsten endnu bedre, for det er den daglige brug, der giver erfaringer.
Er det stadig et rigtig godt værktøj? Mit primære brug vil formentlig være brødbagning, som jeg har svigtet alt for meget, fordi jeg synes det er hårdt arbejde at ælte!

Mvh
Elisabeth

Medic sagde ...

Hej alle,
Jeg er stadig super glad for min maskine og den hjælper mig virkelig når jeg skal bage.

Man skal dog passe på med hvor meget dej man vil lave i den for på et tidspunkt var jeg ved at brænde min af. Men det var nok mest fordi jeg brugte den manuelle option lidt for længe. Det skal man ikke. Man skal med den option bruge sin sunde fornuft når man ælter.

Den begyndte at sige mærkelige høje lyde og køre rigtig underligt. Fik sendt den til reparation og da den kom tilbage virkede den perfekt. Firmaet som skulle fixe den mente ikke der var noget galt. Men et eller andet må de havde gjort for nu kører den som sagt som smurt.

Jeg ville ikke undvære den når jeg skal lave rugbrød og store portioner brød. Her er den perfekt. Det er den forøvrigt også til kager og pandekage-dej. Så alt i alt er det en super god maskine som jeg helt sikkert kan anbefale :-)

Susanne Damgaard jeg aner ikke hvad de der to sorte dimser er til for jeg kan heller ikke finde noget om dem i brugervejledningen. Så de ligger egentlig bare sammen med de andre redskaber.

Johannes sagde ...

Hi, fik min pakket op igår. De sorte skiver skal sidde op på dejkrogen og rørespaden. Kan nogen til gengæld fortælle, hvornår man bruger dejkrog og hvornår man bruger rørspade?
Mange hilsner
Johannes

Medic sagde ...

Hej Johannes,
Tusind tak for dit input om hvad de sorte skiver er til. Det er jo i og for sig en genial løsning på ikke at få dej op i maskineriet når man laver dej. Jeg havde slet ikke tænkt i den retning selv om jeg har prøvet at få dem til at passe på alle mulige andre måder.

Har taget et billede af tabel 1 i brugsanvisningen og der kan du se hvad du skal bruge de forskellige ting til.

Kan opfølgende sige til alle at man godt kan bruge 2 kg mel da skålen er på 7 liter. Har lige bagt en kæmpe omgang boller til en fødselsdag og her brugte vi lidt over 2 kg mel og maskinen brokkede sig slet ikke.

Anonym sagde ...

Jeg tænker meget på at købe mig en også, men jeg er interesseret i hvor meget den larmer ?

KGC sagde ...

SUPER at jeg faldt over denne side og jeg har lige læst samtlige anmeldelser og indlæg om denne køkken maskine, den er nemlig pt på medlemstilbud hos coop og jeg har længe sukket efter duften af hjemmebag, men min gigt vil ikke at jeg selv ælter eller røre som før! :-)

Biker. Bjarne sagde ...

Hej Ingrid
Har du ikke Kenwood køkkenmaskinen mere?
eller hvorfor har du købt Royal 1800 køkkenmaskinen
er Royal 1800 meget stærkere ind Kenwood én rent i praksis
jeg mener kan man mærke motor forskellen på de to
Royalen burde jo være meget stærkere
og hvilken af de to er du best tilfreds med?
Har de kagepladesæt til din Royal 1800 maskine hvis ja hvor på maskinen skal den sidde og hvordan skal man bruge det
Håber at du vil svarer på alt dette
På forhånd mange tak for hjælpen
Venlig hilsen
Biker.Bjarne