mandag den 6. januar 2014

Hjemmelavet pizza


Forleden dag lavede ham den dejlige og mig pizza til aftensmad. Jeg lavede dobbelt portion af dejen og så rullede vi den ellers ud til bradepande-størrelse. Fandt dog ud af jeg laver en ekstra portion næste gang så vi kan få lækre sprøde kanter på.

Jeg har for længe siden købt denne her bog sammen med et pizza-hjul og har egentlig ikke rigtig brugt den før nu, selv om jeg har bladret i den ret mange gange. Opskrifterne er nemme at gå til og ganske gode også. Vi bestemte os for at lave grov pizza og brugte således fuldkorns hvedemel og fuldkorns rugmel udover hvedemelen.

Ingredienser: (2 portioner dej i bageplade størrelse)

50 gram gær
4 dl lunkent vand
2 tsk salt
2 tsk sukker
4 spsk olivenolie (vi brugte alm. solsikkeolie)
325 gram hvedemel
325 gram fuldkorns hvedemel (og eventuelt lidt fuldkorns rugmel)

Røde pølser skåret i skiver
Bacon i tern, stegt på pande
Skinke i strimler
Tomatsauce
Peberfrugt skåret i skiver
Løg skåret i skiver og halveret
Revet ost
Peberblanding (krydderi)

Fremgangsmåde:

Rør gær, sukker, vand, salt og olie sammen i en skål. Dæk det til og lad det stå varmt i ca. 10-12 minutter, til blandingen skummer.

Bland mel i gærblandingen. Rør det sammen til en blød dej. Ælt dejen på et meldrysset bord i ca. 10-12 minutter, til den er glat og elastisk. Læg dejen i en stor oliesmurt skål, dæk den til, og lad den stå på et varmt sted i ca. 1 time, til dejen er hævet til dobbelt størrelse.

Forvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.

Vend dejen ud op et meldrysset bord, og ælt den igen, til den er glat (10-12 minutter). Del dejen i 2 klumper og brug en kagerulle til at rulle hver klump ud til den størrelse pizza du ønsker.

Løft forsigtig pizzabunden over på en smurt pizzaform eller en bageplade. Fordel det valgte fyld på pizzaerne og bag dem i ca. 15 minutter. Hold øje med at kanten ikke bliver sort, men lysebrun og sprød.

Mit højtelskede ler-dej fad, et must for en bagenørd :-)


Børne-pizzaen kom til at se således ud med 3 gange gris uden grøntsager:


De voksnes pizza kom til at se således ud med peberblanding (krydderi), grøntsager og 3 gange gris:


Mums det var god aftensmad. Jeg fandt dog ud af at jeg næste gang sørger for at have lavet dejen et par timer i forvejen så det ikke bliver så sen aftensmad.

Man kan jo putte alt muligt fyld på sin pizza, det gælder bare om at bruge sin fantasi.

Enjoy.

Medic out.

Ingen kommentarer: