søndag den 5. januar 2014

Anmeldelse af Sjælebogen

Bagsiden fortæller:
Engang indgød den til storhed – nu medfører den rædsel… og død.
De Dødes Bibliotek rummer sjælebøger med fødsels- og dødsdag for alle mennesker fra tidernes morgen. Nu befinder det uhyre magtfulde redskab sig i amerikanernes varetægt i Area 51 i Nevada. Men sjælebogen for 1527 – den mest eftertragtede af dem alle – mangler, og pludselig dukker den op på en kunstauktion i London. 
Den tidligere FBI-agent Will Piper bliver hvirvlet ind i jagten på bogen. En gruppe pensionerede ansatte fra Area 51 har dannet Klub 2027 og hyrer Will til at købe bogen for dem og hjælpe dem med at løse et mysterium, der har betydning for hele menneskeheden. Da sikkerhedsfolkene fra Biblioteket i Area 51 også vil have fat i bogen, kommer situationen helt ud af kontrol.
 Hvad Nostradamus, Calvin og Shakespeare har med sjælebogen at gøre, er nogle af de gåder, Will skal løse. Samtidig må han også spørge sig selv, hvor meget vi mennesker egentlig har godt af at vide om fremtiden.Anmeldelse:
Bog to i serien om De Dødes Bibliotek og FBI-agenten Will Piper var meget bedre end bog et. Hvilket undre mig og overrasker mig en lille smule.

Jeg er begyndt at kunne lide den karismatiske Will Piper og hans unge kone Nancy Lipinski, som han forøvrigt havde som partner i Dommedagsmorderen-sagen i første bog. De blev gift og har nu en lille søn Phillip sammen. Will Piper er gået på pension og håber at hans livsforsikring (en usb-nøgle med databasen over hvem der fødes og dør i USA) kan holde sikkerhedsfolkene fra Area 51 væk fra ham og hans nye lille familie.

Problemet opstår da Henry Spence og Alf Kenyon fra klub 2027 kontakter ham for at få ham til at hjælpe dem med at købe en en bog fra De Dødes Bibliotek årgang 1527 der er på auktion i London. Endnu en gang bliver Will hvirvlet ind i en leg katten efter musen med sikkerhedsfolkene fra Area 51 som vil gøre alt for at få fat i de oplysninger som der kommer for dagen i den private efterforskning som de to venner beder Will om at foretage. 

Henry Spence har ikke meget tid at løbe på, han vil være død inden en uge og han VIL altså have svar på nogle meget specifikke spørgsmål før han dør. Derfor bliver Will sendt til England til Herresædet Cantwell Hall i byen Wroxall for at besøge og finde de resterende brikker i puslespillet hos Lord Cantwell  og hans barnebarn Isabelle.

Her finder de ud af at bogen fra 1527 har berørt nogle af de mest kendte menneskers liv i England og Paris. Shakespeare, Calvin og Nostradamus har alle været i kontakt med den. 

Sikkerhedsfolkene fra Area 51 følger i Wills kølvand hele tiden og spreder død og ødelæggelse hvor end de kommer frem, der er fart på historien og der udfolder sig hele tiden nye aspekter i forhold til hvad den ene bog repræsenterer. USA's regering bliver sat under pres da Will til sidst gør noget som man slet ikke ville have forventet af ham.

Alt i alt en god og hæsblæsende krimi.

Mit eksemplar er et jeg selv har købt. Bogen er fra Forlaget Cicero. Forfatteren er Glenn Cooper og kan købes i landets boghandlere til 129,95 kr. 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer: