Fransk landbrød:
1 brød
5 dl vand
5 dl vand
1 spsk honning
25 g gær
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
200 g hvedemel
200 g halvsigtemel el. grahamsmel
200 g rugmel
Fremgangsmåde:
Rør vand, honning, gær, olivenolie og salt sammen i en skål og lad det stå i 12 min. Kom hvedemel, halvsigtemel og rugmel i og ælt dejen godt, gerne i 12 minutter (røremaskine). Lad den hvile i 20 min. Ælt dejen i hånden til en rund bowlingkugle og læg den i en rund bagekurv drysset med rigeligt mel. Lad den hæve i ca. 2 timer. Vend forsigtigt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt brødet ind i midten af ovnen og hæld 1 dl vand i bradepanden. Sluk ovnen i 5 minutter, tænd den herefter igen på 200 grader og bag brødet i ca. 30 minutter, til det har en sprød skorpe.
Jeg plejer at bruge varmeluft til denne her opskrift og det passer med de 30 minutter.
Bagetip fra bogen: Har du ikke en bagekurv, kan en ganske almindelig rund skål smurt med et tyndt lag smør og drysset med rigeligt mel også bruges.
Fremgangsmåde:
Rør vand, honning, gær, olivenolie og salt sammen i en skål og lad det stå i 12 min. Kom hvedemel, halvsigtemel og rugmel i og ælt dejen godt, gerne i 12 minutter (røremaskine). Lad den hvile i 20 min. Ælt dejen i hånden til en rund bowlingkugle og læg den i en rund bagekurv drysset med rigeligt mel. Lad den hæve i ca. 2 timer. Vend forsigtigt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt brødet ind i midten af ovnen og hæld 1 dl vand i bradepanden. Sluk ovnen i 5 minutter, tænd den herefter igen på 200 grader og bag brødet i ca. 30 minutter, til det har en sprød skorpe.
Jeg plejer at bruge varmeluft til denne her opskrift og det passer med de 30 minutter.
Bagetip fra bogen: Har du ikke en bagekurv, kan en ganske almindelig rund skål smurt med et tyndt lag smør og drysset med rigeligt mel også bruges.
Enjoy.
Medic out.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar