onsdag den 28. august 2013

Anmeldelse af Varslet

Bagsiden fortæller:
Efter en frygtelig bilulykke forsøger Gabrielle Fox at genopbygge sin karriere som psykolog. Men en ny patient, Bethany Krall, konfronterer hende med en skræmmende udfordring, der kommer til at vende op og ned på hendes verden.

Bethany er en morderisk teenager med paranoia, vokset op i skyggen af kristent-fundamentalistiske tvangstanker. Hun er voldelig, desillusioneret og hævder desuden, at menneskeheden trues af snarlig udslettelse. Gabrielle tolker disse tanker som vrangforestillinger om en kommenden dommedag. Men da forskellige naturkatastrofer finder sted nøjagtig på de dage, som Bethany har forudsagt, og en højt estimeret fysiker pludselig også optræder i ligningen, intensiveres gåden. Er den selvudnævnte Nostradamus fra den lukkede afdeling den ultimative manipulator, eller vil hendes rædselsvækkende dommedagsprofeti ende med at blive til virkelighed.Anmeldelse:
Jeg har måtte melde mig til koret på Goodreads med følgende udsagn:
 "Det tog mig et stykke tid at komme i gang med denne her bog, for nogen gange var den utrolig langsom. Men jeg er glad for jeg blev ved med at læse for den sidste 2/3 del af bogen læste jeg som en gal."
"Efter et kapitel ind i Liz Jensens bog var min hjerne i syv sind og jeg tænkte hvad har jeg dog rodet mig ud i."

Jeg brød mig ikke rigtig om den måde som bogen er skrevet på. Den var ikke lige mig og jeg var faktisk lige ved at kvitte bogen, men lige pludselig så blev den interessant og jeg måtte bare vide hvordan den endte. Det er min første dommedagsbog i årvis og jeg må sige at Liz Jensen ved hvad hun skriver om eller så lyder hun som om hun ved hvad hun skriver om. I den rigtige verden er der firmaer som er på udkig efter at bruge alle jordens ressourcer med alle de midler de kan komme i tanke om. De vil tjene penge og blive rige på den måde og de tænker ikke på hvad det er de gør ved vores jord når de udnytter den som de gør.

Her har vi en teenager morder som hedder Bethany Krall. Hun har myrdet sin mor og er placeret på Oxsmith Lukkede Ungdomspsykiatriske Hospital, hjem for hundrede af de farligste børn i England. Bethany er her på grund af sin psykiske og mentale tilstand. Hun er voldelig og har tendens til at gør skade på sig selv og på andre hvis hun kan få lov. For at helbrede hende er lægerne begyndt at give hende elektrochock og hun vil have mere og mere da hun mener at hun kan forudse naturkatastrofer som sker rundt om i verden. Alle mener at hun er gal og vil ikke høre på hende. Ind i billedet kommer "Wheels", som Bethany begynder at kalde hende, Gabrielle Fox som sidder i rullestol efter en frygtelig bilulykke. Hun bliver Bethanys kunst terapeut og skal bruge kunst til at få Bethany til at huske hvad der skete den aften hun myrdede sin mor.

Bethany har det med at kravle ind i alles hjerner også selv om du ikke prøver at lytte til hendes forudsigelser. Hun kan mærke din fortid og sindstilstand igennem dit blod når hun rører ved dig. Det er en smule skræmmende for alle. Men da Gabrielle få kontakt til en fysiker ved navn Frazer Melville for at høre om der kan være noget om Bethanys forudsigelser så sker der lige pludselig ting og sager. Både på den professionelle front og på den private/romantiske front. Med fare for sit job prøver Frazer at få den videnskabelige verden i snak og lige pludselig er der en lille flok som bakker op om Bethanys visioner og forudsigelser. Denne her lille gruppe af mennesker skal lige pludselig prøve at redde verden også selv om det måske er for sent.

Bogen er et anmelder eksemplar fra Politikens Forlag som jeg fik på Krimimessen i Horsens.
Forfatteren er Liz Jensen og bogen kan købes hos landets boghandlere til 99,95 kr. 3/5 stjerner.

1 kommentar:

Rikke'M sagde ...

Åh, den bog har jeg også haft stående i hundrede år. Jeg har bare aldrig fået den læst; nu må det dog snart være!