torsdag den 6. december 2012

Julemarked i Næstved

Den 5 december blev en oplevelse i det gastronomiske hjørne. Havde på TV2 ØST set et flygtigt indslag om at det ville være der hele ugen ud og jeg bestemte mig for at komme væk fra min egen by en eftermiddagstid for at se noget andet.


Selv om det var pingvin vejr (altså meget meget meget meget koldt) og jeg måtte vende om efter mit rejsekort da jeg endelig var kommet til stationen for at tage toget til Næstved, så blev den en rigtig god og hyggelig eftermiddag.
Der var rigtig mange forskellige boder, en del med oste fra italien og holland, spegepølser, kager (hollandske mmm de var gode), nødder, belgiske vafler, hollandske donuts, ungarsk suppe, en bod med siciliansk pesto og meget velsmagende soltørrede cherry tomater, tøj og ting og sager fra Finland plus et sted hvor de serverede tyske pølser fra grill og den stærkeste gløgg med rom jeg til dato har smagt i december. Nøj der fik jeg godt nok varmen. Der var også lavet et stort hus hvor man kunne spise sin pølser og drikke sin gløgg.

XL Krakauer pølse og meget stærk gløgg

Meget stærk gløgg med rom og man betalte pant på 10 kr for kruset (jeg tog det med hjem som minde :-) )

Der var smagsprøver på alt hvad hjertet begærer og det er ikke sidste gang jeg besøger markedet, glemte nemlig at få købt de soltørrede cherry tomater med hjem fra den sicilianske bod.

Soltørret meget lækre cherry tomater

Mødte også en finsk mand som stod i en bod der mente at det ikke var såå koldt og han fortalte mig at jeg burde besøge det nordlige Finland i vintermånederne for der var det meget smukt og så var der heller ingen myg.  Lovede ham at jeg ville sætte lidt billeder på af hans bod så han kunne se dem når han besøgte min blog.
Alt i alt var det en meget succesrig oplevelse for mig at tage afsted og opleve noget nyt og fik da også købt lidt ost, nødder og kage med hjem.
Synes det er fedt at Næstved har taget dette her initiativ til at få nogle udenlandske handlende til at komme til kolde Danmark i julemåneden og stå her i pivende kulde i en uge for at vise hvad de fører af varer. Er helt sikkert på at alle får en dejlig oplevelse ud af det. Jeg gjorde ihverfald. Kan ikke rigtig finde ud af om mit kamera har taget nogle gode billeder for det havde meget svært ved at fokusere når jeg ville forevige et eller andet så I må tage til takke med dem som de er.

Uh skal da lige huske og sige at markedet er åbent fra kl 1000-1800 til og med på søndag den 9 december.

Her er lige lidt flere billeder fra min dag, resten kan ses inde på mit picasa album:Medic out

4 kommentarer:

Eeyorenyk sagde ...

Orv, det må jeg da huske at tjekke til næste år, hvis det kommer igen dér. :)

Smione sagde ...

Ej hvor ser det bare sindssygt hyggeligt ud Ö ... Syntes slet ikke det julemarked vi har i Aalborg er lige så flot "/ *Misundelse*.

Super flotte billeder for øvrigt :) Nok er det et flot motiv, men der skal alligevel den rette bag kammeraet for at få det til at se så flot ud.

Simone
Microcut.dk

Eeyorenyk sagde ...

Tusind tak søde bogsmølf - så mangler vi bare at jeg selv tror på det.

Puuh. Jeg ér ikke god til matematik. Og der har været så mange problemer og forviklinger i det her kursus at jeg slet ikke føler mig sikker. Og visheden om at jeg bare SKAL bestå gør det ikke bedre. Jeg er rædselsslagen for at jeg ikke består ... :(

Simone sagde ...

Haha nej så er det selvfølgelig ikke nemt. Men jeg kan berolige dig, og fortælle at dem du i hvert fald smider i din blog, er yderst behagelige at se på ;D

Simone
Microcut.dk