Da jeg manglede brød så besluttede jeg mig for at prøve en ny opskrift og nøj hvor smager brødet godt.
MMM MMM MMM :-)
Som overskriften siger så er det Valnøddebrød med appelsin og timian og det ser sådanne her ud efter 3 timer i hævekurv og 1 times hævning uden hævekurv (derfor alt melet på det):
1 stort eller 2 små brød
1 dl appelsinjuice/ -saft
2 dl vand
25 gram gær
2 tsk sennep
2 tsk mørk malt (kan købes i helskost forretninger)
2 tsk groft salt
1 spsk honning
1 spsk olivenolie
400 gram italiensk hvedemel (jeg brugte 00 som kan købes i Netto)
150 gram rugmel
1 tsk frisk eller tørret oregano
1 tsk frisk eller tørret oregano
75 gram groft hakkede valnøddekerner
Fremgangsmåde:
Rør appelsinjuice, vand, gær, sennep, malt, salt og olivenolie sammen i en skål og lad det stå i 12 minutter. Efter 12 minutter tilsættes krydderierne og nødderne i blandingen og herefter hvedemel og rugmel hvorefter dejen æltes godt sammen. Gerne i 12 minutter. Lad dejen hvile tildækket i 1 time.
Form et brød af dejen og sæt det på en bageplade med bagepapir. Kom lidt mel på toppen og lad dejen efterhæve i ca. 4 timer.
Forvarm ovnen til 250 grader med en bradepande i bunden. Sæt brødet i ovnen, kom lidt vand (1 dl) i bradepanden og sluk ovnen i 5 minutter. Tænd den igen på 200 grader og bag brødet i ca. 30 minutter (25 minutter, hvis det er to små), til det er sprødt og mørkt. Er du i tvivl, så vend brødet og mærk efter, om det er sprødt og lyder hult i bunden.
Når det er kølet en lille smule af så put det i en pose, det vil forlænge brødets friskhed og krummen vil være friskbagt længere :-)
Enjoy.
Medic out
Ingen kommentarer:
Send en kommentar