søndag den 10. februar 2008

Vedligeholdelseskursus i førstehjælp

Hej derude i cyperspace,

Den anden historie fra min weekend er at jeg har været på vedligeholdelseskursus i førstehjælp, noget som enhver hjemmeværnsmand/kvinde skal gennemgå mindst hver 3 år for at vedligholde sin førstehjælp da der i tide og utide kommer nye ændringer til førstehjælpen.

Jeg valgte det meste af lørdagen at melde mig som figurant for vores instruktører, da resten af de andre kursister ikke kunne lette deres flade røv (undtagen mine 3 kollegaer fra min PO-deling og en anden dame) og være med til at vise hvordan man gjorde forskellige ting.

Det gjorde jeg også fordi jeg på den måde følte mig bedre rustet til den skriftlige prøve og handleprøven der indeholdte 4 momenter søndag eftermiddag.

Fandt ud af at aflåst sideleje er blevet omdøbt til STABILT SIDELEJE og ændret en smule siden sidst jeg blev undervist i det, faktisk til det lettere hvilket jo er herligt:
Hold da op hvor var jeg bare nervøs da tiden nærmede sig prøve tid i dag søndag.

Den skriftlige prøve gennemgik jeg uden problemer og havde kun 2 fejl, ved godt hvad den første er, men kan ikke lige gennemskue hvad den anden er.

Never mind, jeg fik afkrydset skemaet rimeligt hurtigt og var meget overrasket over at jeg klarede det på godt og vel 10 min.

Bagefter var der frokost og så skulle ventetiden ellers til at begynde, jeg var nummer 13 i rækken og tiden gik bare langsomt da vi blev sendt afsted én efter én med 7 minutters mellemrum.

Anne mente at hvis jeg blev meget mere bleg så ville hun kaste mig ned på gulvet og tage vare på mig så jeg kunne få min normale farve igen *SS*

Well hun skulle nødig snakke for hun var lige så nervøs som jeg var *GG*

De fire momenter var noget af alt det vi havde gennemgået lørdag og jeg klarede mig ret fint igennem de fleste af dem og ifølge kontrollanterne så gik det skide godt, hvilket jo gjorde mig x-tra glad da jeg nu en gang har det forfærdeligt med nerver når jeg skal til prøver uanset hvilken nogen det er.

Jeg scorede 87 point (ud af 100) og fik mig et bronzemærke, så nu kan jeg være kontrollant de næste 3 år når der er brug for det, det er jo bare skide godt gået Medic :-D

2 af mine kollegaer fra min PO-deling fik guldmærker (tillykke til dem, skide godt gået :-D) og den sidste kollega fik også bronzemærke (også skide godt gået :-D

Så os fire der var afsted fra vores deling kom alle sammen hjem med gode resultater og mærker.

Tusind tak for en rigtig god weekend, det har været superhyggeligt og lærerigt.

Til alle jer derude i cyperspace der ikke endnu har lært førstehjælp, kan I så komme afsted, det redder menneskeliv og det er altid godt at kunne hjælpe andre istedet for at stå og glo når der sker en ulykke.

Det var alt for nu, kan I sove rigtig godt når I kommer så langt.

Medic out.

1 kommentar:

Thilde Smedegaard Petersen sagde ...

Hej Medic

Det var bare rigtig flot. Og bare rolig! - Jeg kan førstehjælp :)