mandag den 1. juli 2019

Anmeldelse af Roar

Bagsiden fortæller:
Aurora Pavan comes from one of the oldest Stormling families in existence. Long ago, the ungifted pledged fealty and service to her family in exchange for safe haven, and a kingdom was carved out from the wildlands and sustained by magic capable of repelling the world’s deadliest foes. As the sole heir of Pavan, Aurora’s been groomed to be the perfect queen. She’s intelligent and brave and honorable. But she’s yet to show any trace of the magic she’ll need to protect her people.

To keep her secret and save her crown, Aurora’s mother arranges for her to marry a dark and brooding Stormling prince from another kingdom. At first, the prince seems like the perfect solution to all her problems. He’ll guarantee her spot as the next queen and be the champion her people need to remain safe. But the more secrets Aurora uncovers about him, the more a future with him frightens her. When she dons a disguise and sneaks out of the palace one night to spy on him, she stumbles upon a black market dealing in the very thing she lacks—storm magic. And the people selling it?
They’re no Stormlings. They’re storm hunters.

Legend says that her ancestors first gained their magic by facing a storm and stealing part of its essence. And when a handsome young storm hunter reveals he was born without magic, but possesses it now, Aurora realizes there’s a third option for her future besides ruin or marriage.

She might not have magic now, but she can steal it if she’s brave enough.

Challenge a tempest. Survive it. And you become its master.

Anmeldelse:
På et tidspunkt sidste eller forrige år prøvede jeg at bestille to bog-bokse der hedder FairyLoot. Med sådanne en får man en bog og en masse ting og sager som passer til månedens tema. Det var meget sjovt at prøve og så kommer man som læser ud af sin komfortzone med at prøve at læse noget andet end det man er vant til. Skal lige huske at sige at bøgerne man få med er på engelsk.

Roar er en historie om den kongelige Prinsesse Aurora Pavan som skal til at vise sit værd for at være beskytter af den by som hendes familie i årevis har beskyttet mod storme med den magi de er født med. Problemet er at Aurora ikke rigtig er født med nogen stormmagi som kan håndtere de voldsomme storme som præger hendes land.

Hendes mor sørger for at arrangere et ægteskab med en meget arrogant Prins Cassius Locke fra et andet kongedømme så ingen finder ud af at Aurora ikke er magisk. Men før hun bliver viet flygter hun med hjælp fra en gammel veninde/stuepige Novaya.

Hun lader som om hun er blevet bortført, fordi hun har hørt at man kan betvinge storme og få deres magi. På den måde kan hun stadig blive dronning uden at skulle gifte sig med en hun ikke elsker.

Hun slår pjalterne sammen med en gruppe stormjægere for at står i lære. Det bliver en lang og farefuld rejse, da hendes forlovede jagter hendes "bortfører" for at finde hende og få hende tilbage til Pavan.

Vi kan jo ikke have en heltinde uden også at have en helt og han hedder Locke. Men det er kun et navn, men det kommer sig af at han voksede op i byen Locke hvor den berygtede kongelige familie Locke også er fra. Han er storm-jæger og dygtig til sit job. Han er ikke født magisk, men har tilegnet sig sine evner ved at være i lære hos sin mester Duke.

Langsomt finder de ud af at Aurora, som kalder sig Roar, faktisk har magiske evner, bare ikke dem de havde regnet med. Hun har heller ikke fortalt nogen i sin gruppe at hun faktisk er prinsesse i kongeriget Pavan. Og at hun er på flugt.

Da det hele spidser til bliver hun nødt til at vende snuden hjemad for at redde sit kongerige for det er ikke kun Locke-familien som prøver at overtage hendes kongerige. Nej ind på scenen dukker der en ny farlige skikkelse op som hedder Stormlord. Og hans plan er at ødelægge alt hvad han kan. Uanset omkostningerne.

Det bliver interessant at læse bog 2: Rage når den udkommer i august. For jeg synes ideen med at man kan tage ud og bekæmpe en storm og tage dens hjerte for derefter at eje dens magi er et vildt godt plot. Plus det bliver interessant at se hvordan Novaya udvikler sig med sin gemte magi.

Bogen er skrevet af Cora Carmack og kan købes hos f.eks. amazon.co.uk. 4/5 stjerner. Eget eksemplar fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: