mandag den 1. juli 2019

Anmeldelse af Hunting Evil

Bagsiden fortæller:
De mødte hinanden første gang på college - som værelseskammerater. To af de mest begavede hjerner der nogensinde var dimitteret fra Stanford Psychology University.

De mødtes igen i Quantico, Virginia - som modstandere. Robert Hunter var blevet chef for LAPD's Ultra Violent Crimes Unit. Lucien Folter var blevet den mest produktive og farlige seriemorder, som FBI nogensinde var stødt på.

Efter at have tilbragt tre et halvt år i et isolationsfængsel, har Lucien langt om længe formået at bryde ud. Og han er vred.

I løbet af de sidste tre et halvt år har Lucien ikke tænkt på andet end hævn. Personen ansvarlig for at få ham spærret inde skal få betalt, han skal lide.

Den person ... er Robert Hunter.






Anmeldelse:
Chris Carter har gjort det igen i sin nye bog Hunting Evil (på dansk Nemesis). Han har endnu engang formået at skrive en Robert Hunter Thriller der ikke vil slippe dig når du har åbnet bogen. Den tigger dig om at blive ved med at læse selv om det er sent på aftenen og du faktisk skal i seng.

Denne gang så møder vi endnu en gang seriemorderen Lucien Folter som vi mødte for første gang i bog 6: An Evil Mind (Ondskab på dansk). Her fandt vi ud af at Hunter og Lucien har en fortid sammen på college. Plus det var et tilfælde at Lucien blev fanget og fængslet.

Nu er Lucien igen tilbage og denne gang har han siddet i fængsel i tre et halvt år. Længe nok til at være klar til at få hævn over manden der fik ham spærret inde og som har sørget for at få alt hans dyrebare psykologiske research af psykopater konfiskeret af FBI.

Han har en mission og den betyder at han bryder ud af det højsikret fængsel som han sidder i og begynder sine forberedelser på at gøre livet meget surt for Hunter. For han er vred, meget vred og manden som han engang betragtede som sin ven skal lide som han aldrig har lidt før.

I en leg som er lidt a la katten efter musen hygger Lucien sig med at ringe til Hunter for at holde ham til ilden med spørgsmål som han får x-antal tid til at besvare for at få lov til at få en gåde der skal løses. Og hvis den ikke bliver løst så bryder helvede løs.

Lucien har virkelig brugt tiden i fængslet på at forberede den perfekte hævn over Hunter. Han er så ond i sulet at man næsten har ondt af Hunter for at skulle være indblandet i en sindsyg mands fordrejet måde at researche hvordan man har det efter at have myrdet på forskellige måder.

Hvad der sker til sidst må du selv finde ud af. Jeg læste bogen på ingen tid (igen igen) da den var så spændende at jeg ikke kunne lægge den fra mig. Det er simpelhen utroligt at Chris Carter stadig kan skrive så fantastiske thrillere og opfinde seriemorder som er så onde som de er.

Jeg har ganske stor respekt for han og hans forfatterskab. For det er sjældent han har skuffet mig. Og hver gang jeg har afsluttet en bog så begynder jeg at glæde mig til den næste. For det er altid spændende hvad Hunter og Garcia kommer ud for.

Og når nu vi er ved Garcia så er han i denne her bog simpelthen fantastisk. En af mine ynglings-sætninger lyder således:

"I am made of questions right now,"Garcia said, confusion all over his face like a second skin.

Bogen er som saft skrevet af Chris Carter og udgivet på Forlaget Jentas. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 5/5 stjerner. Eget eksemplar fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: