mandag den 4. marts 2019

Anmeldelse af Huset på klippen

Bagsiden fortæller:
Ruth Galloway tilkaldes, da et hold arkæologer afdækker et lig ved foden af en klippe, men Ruth har svært ved at fokusere på sagen. Dels er hun netop vendt tilbage fra barselsorlov, dels er det Harry Nelson, der leder efterforskningen, og han og Ruth har et mildest talt uafklaret forholdt til hinanden.
Liget viser sig at have ligget skjult i sandet længe - formodenlig siden Andens Verdenskrig. Men da endnu et lig bliver skyllet op på stranden, går det op for Ruth og Nelson, at der muligvis er en morder på spil, der forsøger at skjule en grusom hemmelighed fra krigens tid - og snart er de selv i livsfare...

Huset på klippen er tredje bog i serien om Ruth Galloway. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie.










Anmeldelse:
Endnu en super god krimi fra Elly Griffiths om arkæologen Ruth Galloway. Jeg har helt sikkert fået mig en ny heltinde. Hun er faktisk rigtig sej og så roder hun sig ud i alt muligt. Der er mange skurke derude i verden som ikke har lyst til at møde hende.

Denne gang skal Ruth opklare fundet af nogle menneskeknogler ved foden af en klippe. Det leder hende i retningen af Anden Verdenskrig og det lokale Hjemmeværn i Broughton Sea's End og en plan om at forsvare England mod Tyskerne. Koste hvad det koste ville.

Ruth finder også ud af at det er rimeligt svært at være enlig mor til en baby og at hun bliver nødt til at trække på de mennesker hun kender i området hvor hun bor for at kunne tage på udgravninger og forfølge spor. Alt imens prøver Harry Nelson ikke at blande sig for meget, men uden ret meget held.

Vores skurk vil gøre alt for at sandheden ikke kommer frem i lyset og jeg må sige at jeg blev en smule overrasket over hvem han var, det var ikke lige ham jeg havde troet på som morder. Men det er det gode ved bøgerne, man kan blive overrasket i tide og utide.

Ruth får også besøg af en gammel veninde som hun mødte i Bosnien i 1996. Tatjana var tolk, men hun havde læst arkæologi på et amerikansk universitet og blev derfor indlemmet på holdet af biologiske antropologer. I al hemmelighed søger Tatjana efter sin søns knogler. Han blev skudt da konflikten brød ud sammen med sine bedsteforældre. Hun får en ung Ruth til at hjælpe sig.

Tatjana skal holde nogle forelæsninger på University of Anglia og vil gerne bo hos Ruth i hendes lille hus i et par uger. Her hører vi hele historien om hvordan Tatjana tager sagen i egen hånd for at finde sin søn, sine forældre og hele enden på den sørgelige historie.

Udover det så insisterer Cathbad på at der skal holdes en wicca-dåb eller -velsignelse for at præsenterer Ruths datter Kate for guderne og husets vogtere. Ruth er ikke meget for det med indvilger for at få fred for Cathbad. Og alle er selvfølgelig inviteret.

Jeg skal indrømme det med det samme, jeg er vild med alle dem som er med i Ruth Galloways univers. De er alle sammen tilpas engelske, underlige, sære, søde, rare, skøre og så passer de alle sammen på vores kære heltinde. Uanset om hun vil have det eller ej.

Hvis du mangler en ny krimi-serie at begynde på så giv Ruth Galloway en chance, hun ret så fantastisk hvis jeg skal sige det. Hun har i hverfald ikke skuffet mig endnu.

Bogen er skrevet af Elly Griffiths og udkommer på Gads Forlag. Den kan købes hos landets boghandlere for 249,95 kr. 5/5 stjerner. Eget eksemplar fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: