søndag den 24. september 2017

Anmeldelse af Sjælehenteren

Bagsiden fortæller:
"Du er ikke bare sjælehenter, er du?"
Min nye makker ryster langsomt på hovedet.
"Men hvem er jeg så?"
"Du er høsteren, "svarer jeg. "Du er døden selv."

Da Raven dør, vågner hun op til et møde med selveste Døden. Efterlivets hersker tilbyder hende et evigt job som sjælehenter, men det, der virker som et ufarligt job, viser sig at være omgivet af ældgamle kræfter, der truer med at tage livet af både Raven og alle omkring hende.
For at forhindre Dommedag må Raven alliere sig med både Himlen og Helvede i et forsøg på at nedkæmpe fjenden.
Men når krigen truer, og mørket indtager verden, hvem er så i virkeligheden sande venner og fjender?
Kan Raven stole på den lyse side, eller går vejen til frelse gennem mørket?
Anmeldelse:
Jeg indrømmer det gerne med det samme. Jeg har ventet med længsel på denne her bog i et helt år. Lige siden jeg fandt ud af at Katja havde skrevet kontrakt med Forlaget DreamLitt om at få udgivet sin triologi "Fortællinger fra Døden." Og nu er den her og jeg har læst den og vil genlæse den igen og igen.

For det er en bog man vil genlæse, det lover jeg. Katja har virkelig udviklet sig i en positiv retning som forfatter. Hele bogen er flydende og skrivestilen er ualmindelig god. Faktisk så har jeg ikke en finger at sætte på hverken skrivestilen eller historien. Den indfanger dig med det samme og du kan ikke slippe den. Den er fantastisk.

Raven er en øretæveindbydende, stædig, fanden-i-voldsk pige med sine meningers mod. Hun går lige til stålet og bakker ikke ned før hun får den forklaring som hun forlanger. Det kan godt være hun har været en forkælet rig pige fra New York, men i sit nye job som sjælehenter for Døden starter hendes kamp for at bevarer det nye liv og job som hun nu befinder sig i. Og hun gør det med en krigers mod.

Zeph er den mystiske fremmede som vi ikke ved så meget om, men han ved til gengæld en del om Raven. Han rolle virker som beskytter, men måske er han også med i planerne om at frembringe Dommedag på jorden. Vi ved det ikke, men der skal nok blive kastet lys på hans historie i de to sidste bøger tror jeg.

Et af min favorit steder i bogen er da Raven bliver inviteret til the sammen med Lucifer, Jahve (Gud) og Døden for at få en seriøs snak om de sjælehentere der begynder at forsvinde. Her giver Raven Jahve en ordentlig skideballe som jeg tror han vil huske i mange mange år.

"Mennesket er det bedste, du nogensinde har skabt. De er bedre end dig på alle måder. De er ynkelige, og de snyder. De stjæler, og de ødelægger. De skuffer sig selv og hinanden. Men De giver også. De kreerer. De danser. De synger og fortæller. De elsker på godt og ondt. Og de giver aldrig op. Ikke engang når der er mest grund til det. Ikke engang nu. Ikke lige som dig." Med de ord forlader jeg verandaen og efterlader en tavs Død, en smilende Djævel og en forbløffet Gud.

Der er rigtig mange steder i bogen hvor man sidder og tænker, hold da helt op hvor slår disse her ord eller sætninger hovedet på sømmet overfor et givent dilemma i forhold til Gud, Døden, Helvede eller bare følelser i det hele taget. Det er lige før min anden gennemlæsning vil fylde bogen med citat-sedler så jeg kan finde dem til fremtidig brug.

Jeg er vild med at Katja giver sin ide til hvad der findes inde i de mørkeste steder som vi almindelige mennesker ikke kan se. Det giver så meget mening at der findes en verden af sjælehentere i efterlivet, som for nogens part upartisk leder de dødes sjæle videre, mens andre gør det for at prøve at tippe balancen i himlen og helvede. Her er guder, engle og dæmoner som sammen med Raven bærer historien på fornemmeste vis.

Selvfølgelig er der altid nogen som gerne så Dommedag komme før eller senere, og som altid så er der altid nogen som lægger planer og fører dem ud i livet med ildhu som kunne ryste selv den mest rolige gemyt. Men at menneskeheden skal ofres for at en eller flere kan kommer til at regere på en planet som vil være trist, gold og uden mennesker. Det går ikke. Det er derfor vi har Raven. Hun skal, hvis hun kan, redde os alle sammen fra de ondes rænker.

Vi skal da også lige runde forsiden. Den er så mega fantastisk godt lavet. Jeg elsker den. Ganske enkelt. Her har Katja virkelig fået illustratoren Eamon O'Donoghue til at indfange bogens sjæl og Raven. Det er lige før den bliver levende og fortæller dig sine hemmeligheder.

Kan kun sige at jeg virkelig virkelig glæder mig til den anden bog i serien. Jeg har allerede fået titlen serveret på det bogblogger arrangement jeg var til først på måneden. Den hedder "Døden lyver aldrig". Der er lang tid til september 2018. Derfor må vi væbne os med tålmodighed og genlæse Sjælehenteren.

Bogen er skrevet af K.L.Berger og er udgivet på Forlaget DreamLitt. Den kan købes hos landets boghandlere til 249,95 kr. 5/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forfatteren.

1 kommentar:

Katja sagde ...

Tusind tak for den fine, fine anmeldelse. :) Ja, Zeph (og mange af de andre) kommer vi til at se meget mere til, når Ravens efterliv fortsætter i jagten på Dommedag, ondsindede planer og fortidens fortielser. ;)