fredag den 4. november 2016

Anmeldelse af Den Røde Pyramide (Kane Arkiverne 1)

Bagsiden fortæller:
Siden deres mors død, har de to søskende, Carter og Sophie, levet hver for sig. Carter har rejst verden rundt med deres far, en verdensberømt egyptolog, mens Sophie har boet i London med deres bedsteforældre. Under et besøg i London undrer Carter og Sophie sig over de besynderlige personer, der dukker op rundt omkring deres far. Men det er for ingenting at regne imod det syn, der møder dem på British Museum, hvor de vantro oplever den højst uheldige frisættelse af fem egyptiske guder.

Farligst af disse guder er Set, der tager børnenes far med sig tilbage til dødsriget, hvor han arbejder på en nederdrægtig plan om igen at sætte Kaos fri i verden og herske over guder og mennesker. Sophie og Carter har intet valg, hvis de vil redde deres far - de må sætte alt ind på at stoppe Set. Som om det ikke er nok må børnene samtidig lære at styre den oldægyptiske magi, der er nedarvet i deres familie; en magi, som som er fuldstændig afgørende for dem, men som de lige skal huske, kan slå dem ihjel så let som ingenting....






Anmeldelse:
Jeg har været vild med Rick Riordans Kane-trilogi lige siden den første bog "Den Røde Pyramide" udkom tilbage i 2010. Har indtil videre læst "Den Røde Pyramide" to eller tre gange og hver gang finder jeg nye ting i bogen og historien som gør den stadig er spændende at læse.

Trilogien har aldrig rigtig vundet indpas hos det læsende folk i Danmark og det synes jeg er rigtig rigtig synd. For den er simpelthen så god. Måske gider de bare ikke læse om de ægyptiske guder og faraoer blandet sammen med magi. Jeg ved det ikke.

Bagsideteksten fortæller ret godt godt hvad bogen handler om, men vi mangler også lige et par andre ting som kunne være af interesse. Denne her bog er blevet til ved at Kane-børnene har sendt et bånd med deres oplevelser til interesserede som kunne have lyst til at høre om deres oplevelser.

Den ene er Rick Riordan som har valgt at udgive Carter og Sophies fortælling. Vi skifter henholdsvis mellem enten Carter eller Sophie når de skal gengive de begivenheder som bogen handler om. Fortællingen er fuld af fare, humor, lidt kærlighed, en masse troldmænd, ægyptiske guder og faraoer.

Den handler om at Set efter han er blevet sluppet læs fra Rosetta-stenen på British Museum af børnenes far gerne vil slippe Kaos fri og ødelægge vores verden for at få en verden som han kan regere. Men han har ikke medregnet dem som arbejder i den gode sags tjeneste.

Historien har fart over feltet og Carter og Sophie må indse at de stammer fra de gamle faraoer i Egypten og de derfor har nem tendens til magi. Det er noget af en mundfuld lige pludselig at skulle flygte for sit liv fordi rigtig mange gerne vil slå de sidste Kane børn ihjel på grund af deres vigtighed i kampen mod det onde.

Det tager tid at lære at beherske magien og det tager tid at skulle indse at man har en vigtig rolle i den kommende kamp mellem liv og død samtidig med at man gerne vil redde ens far fra at dø i en glaskiste. Man skal også lære hvem man kan stole på og hvem man ikke kan stole på.

I det hele taget så er det en livsdannelsesrejse som børnene er ude på. De har ikke særlig lang tid før de skal kunne klare at kæmpe hårrejsende kampe mod flyvende hunde, lermænd, dæmoner og vrede guder.

De skal også passe på hinanden og lære hinanden at kende. I det hele taget så skal de meget hurtigt blive voksne for at klare det pres som ligger på dem. Med sig har de dog Katteguden Bast som holder et vågent øje med dem samt deres onkel Amos som får en særlig betydning for historien.

Jeg er forresten ret vild med coveret til bogen. Det emmer af magi og man kan ikke lade være med at sidde og betragte det for at finde alle detaljerne. Man bliver en kende fortryllet og de elementer der er med er fra historien gør en nysgerrig.

Bogen er skrevet af Rick Riordan og udgivet på Forlaget Carlsen. Bogen er desværre udsolgt fra forlaget, men kan måske findes antikvarisk, lånes på biblioteket eller kan købes på engelsk.
5/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: