mandag den 28. december 2015

Anmeldelse af De glemte børn

Bagsiden fortæller:
"Et selvmordsbrev," foreslog Amaia.
"Ikke helt nøjagtigt," sagde Padua og rakte et par handsker og kuverten frem mod hende. "Det er til dig."
"Til mig?" spurgte Amaia forundret. Hun iførte sig handskerne og greb kuverten. Kuverten var lukket med en limlukning, men gik dog let op uden at blive flænset. Inde i den lå der et stykke papir med blot et enkelt ord skrevet midt på arket. 'Tarttalo.' "Hvad betyder det?"

Kommissær Amaia møder højgravid op til retssagen mod Jasón Medina, som har tilstået mordet på sin steddatter. Medina havde på sjusket vis forsøgt at lade mordet se ud som en efterligning af basahaun'ens forbrydelse - en sag Amaia arbejdede med. Men inden retssagen overhovedet går i gang, begår Medina selvmord, og han efterlader et brev til Amaia. Hun ønsker ikke at blive indblandet, men er nysgerrig.Anmeldelse:
Jeg bliver mere og mere glad for Delores Redondo's krimi serie om Kommissær Amaia Salazar. Hun er en kvinde som har en masse spøgelser at kæmpe med, men også noget overnaturligt som hænger over hende. Der er ting som er sat i sving som hun ikke kan ændre og må kæmpe med fortidens ubehageligheder.

Dette her er bind to i serien, hvor der kommer tre i alt. Denne gange synes jeg at sproget og skrivestilen er mere flydende end den var i bog et. Man vil rigtig gerne bladre om til næste side for at se hvad der nu sker og det er en rigtig god egenskab at have som bog og forfatter.

Redondo gør os nysgerrige på de to sager som hun er i gange med. Èn profanering/skænding af en kirke som har rødder i et folkefærd som ses som udskud plus mord af kvinder og selvmord af deres drabsmænd der skriver ordet `Tarttalo' inden de dør.

Ud af det blå skal hun også lige pludselig til at forholde sig til sin egen mor som er spærret inde på et psykiatrisk hspital og som har det vildeste ønske om stadig at få lov til at slå Amaia ihjel. Udover dette så oplever Amaia hvad det vil sige at blive mor og de glæder og tvivl som det medfører plus hvordan det påvirker hendes ægteskab med James.

Hvis det ikke var nok så har vi en ny dommer der er lidt for interesseret i Amaia end hvad godt er og så er der Montes der spøger for at få lov til at få sin suspension ophævet og komme tilbage til arbejdet.

Det eneste der lidt irriterede mig var de lange formuleringer af forklaringer på blandt andet frygt, psykopater mm. Redondo vil så gerne vise læseren at hun har styr på disse ting og lader dem komme med i bogen. Nogen gange var det et lidt mærkeligt hop som jeg ikke rigtig brød mig om.

Udover det så hænger hele historien og alle de ting Amaia skal igennem sammen som en fin rød tråd og man bliver klogere og klogere på Familien Salazar og det onde som der gemmer sig i familien. Det bliver meget interessant at se hvad der sker i bind 3 for der er lidt løse ender der skal bindes sammen.

Hvis du gerne vil prøve at læse en lidt anderledes krimi serie, så skal du prøve Dolores Redondo. Hun fanger dig ind og slipper dig ikke før du har vendt sidste blad i bogen.

Jeg vil også gerne lige kommentere forsiden. Den er meget meget flot lavet og signalerer noget af den mystik som findes i Baztãn-dalen i Baskerlandet og den glemte dukke er et fingerpeg om at noget ikke er helt som det skal være.

Bogen er som sagt skrevet af Dolores Redondo og udgivet på Forlaget Hr.Ferdinand. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 4/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: