mandag den 16. september 2013

Herlufsholm Fantasy Bogmesse (rundtur på skolen)


På trods af at jeg var monster forkølet og egentlig burde havde ligget i min seng i lørdags. Så drog jeg alligevelle afsted til Næstved og Herlufsholm Fantasy Bogmesse sammen med 6 dejlige venner som også kan lide bøger. Det var første gang for de fem af vennerne og de var spændte på hvad dagen ville bringe.

Vi tog afsted så vi kunne deltage i rundvisningen på skolen kl. 1115 inden selve messen åbnede kl. 1200. Det er ved at blive en tradition at tage rundvisningen og denne gang var det ikke rektor, da han var i London, men vicerektoren som viste os rundt. Det hele tog en times tid og vi fik da også set noget som vi ikke så sidste år.Nemlig det fysiske museum som var fuld af tekniske dignenotter som er brugt før i tiden i undervisningen. Vi så endnu en gang skolens musesum af udstoppede dyr og et helt skab med forskellige arter i formaldehyd. Alle disse ting er noget som tidligere elever har bragt med sig fra når de har været i udlandet og som de så har foræret til skolens museum. Der er meget at se på og rigtig mange forskellige dyr fra hele verden, lige fra havet til luften. Jeg tror godt man kan sige at næsten alt er repræsenteret i dette her støvet museum.Vi så også en af de nyeste sovesale og så var der lige biblioteket inden turen gik ind i kirken hvor vi så Herluf Trolle og Birgitte Gøyes sarkofager.

Biblioteket

Tænk sig at sidde her og læse lektier. Det er da et super dejligt sted.
Vidste I forresten hvorfor Herlufsholm Kostskole har de der 3 muslingeskaller på deres tøj?? Well det er fordi Birgitte Gøyes slægt var nogle gudfrygtige mennesker som tre gange tog på pilgrimsrejse til Santiago de Compostela og som tegn på deres rejse fik de udleveret et pilgrimstegn fra Sankt Jakobs grav i Santiago. I Danmark hedder de Ibsskaller og er inkorporeret i Familien Gøyes våbenskjold (sådanne noget fik adelen lov til på den tid) og det tog Birgitte Gøye med sig da Herlufsholm Kostskole blev oprettet.

Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Coatofarms-Goeye.jpg

Alt i alt så var det en rigtig hyggelig rundtur og der var faktisk mange som kom og tog den med sammen os. Jeg kan kun anbefale turen, hvis man gerne vil være lidt klogere på skolen og dens historie. Rundviseren, i dette her tilfælde, vicerektor svarede også meget gerne på spørgsmål hvis man havde nogle.

Så er det vist tid til at få fortalt om selve Fantasy Bogmessen, men det gør jeg i det næste indlæg når jeg har fået lavet noget aftensmad. 

See you soon.

Medic out. 

Ingen kommentarer: