mandag den 12. august 2013

Anmeldelse af Ondskabens Hjerte

Bagsiden fortæller:
Han kan ikke glemme den kvinde, som kidnappede ham. I ti dage toturerede hun ham, så han var nær ved at dø. Så satte hun ham fri og meldte sig til politiet. To år efter er han afhængig af smertestillende medicin, fremmedgjort for sin familie og besat af hende.

Gretchen Lowell sidder i fængsel. Hun er intelligent. Hun er sexed. Hun er smuk. Hun er en morder. Og selv bag tremmer kontrollerer hun Archie Sheridan.

Kriminalinspektør Archie Sheridan arbejder på en ny sag, og nu får han brug for Gretchen på to måder: til at fange en morder og til at opnå sjælefred.Anmeldelse:
Det tog mig kun x-antal timer for læse denne her bog færdig.

Den er fantastisk godt skrevet og den holder hele vejen. Bogen suger dig ind til sig og du får virkelig en fornemmelse af hvad Kriminalinspektør Archie Sheridan har været igennem da han blev fanget af Skønhedsmorderen Gretchen Lowell. Og hvordan hun manipulerede med ham og skærer i ham, banker søm igennem hans ribben og tvangsfodrer ham med afløbsrens i de 10 dage hans værste mareridt udspiller sig inden hun lader ham gå  for at melde sig selv til politiet.

To år efter er han på sygeorlov, da der kommer en ny seriemorder til byen som kidnapper, voldtager og myrder piger der går i gymnasiet. Han bliver kaldt Efterskolekvæleren.

Borgmesteren og toppen af politiet bestemmer sig for at gendanne special gruppen Skønhedsmorderen med Sheridan som leder. For at ville deltage i efterforskningen har Archie Sheridan nogle ønsker han vil have opfyldt og her kommer skribenten Susan Ward som arbejder på avisen Oregon Herald ind i billedet. Hende vil Archie have til at følge sig og skrive nogle artikler om sig selv.Hun har ben i næsen og hendes hår er farvet lyserødt. Det bliver et meget spændende parløb samtidig med at vi følger hvad Gretchen Lowell gør ved Archie mens han er fanget i hendes net. Gretchen har ikke i sinde at slippe Archie selv om hun sidder i fængsel og derfor er han håbløst fanget mellem at ville tilfredsstille hendes syge hjerne, alle de smertestillende piller som han tager for de endeløse smerter han har efter hendes sygelige behandling af ham og det at han har ladet sig trække væk fra sin kone og to små børn.

Slutningen passer rigtig godt til bogen og den efterlader ikke én i noget tomrum som nogen krimier gør. Jeg kunne virkelig godt lide alle personerne i bogen og glæder mig allerede til at læse de resterende 4 bøger der åbenbart kun findes på engelsk. Det er lidt synd for jeg er sikker på der godt kunne være en fanskare til Chelsea Cain derude i det danske land.

Jeg købte bogen på Krimimessen i Horsens til en flad halvtredser, forfatteren er som sagt Chelsea Cain og den er udkommet på Forlaget Lindhardt og Ringhof. Men den er udgået fra forlaget, så du skal være heldig at en af de danske boghandlere ligger inde med den. Ellers prøv biblioteket som næste stop. 5/5 stjerner.

Ingen kommentarer: