torsdag den 27. marts 2008

Påske i Berlin 2008


Hej derude i cyperspace,

Så er det blevet tid til en lille opdatering herfra.

Torben og jeg har i påsken været en tur i Berlin fra fredag d. 20 - mandag d. 24 marts.
Vi tog toget derned for at prøve en anden rejseform og fordi jeg absolut ikke kunne finde nogen tilfredsstillende fly-afgange fra Danmark andet om aftenen.

Togturen kan sagtens anbefales til alle der måske gerne ville prøve en anden rejseform end fly og bus, de 6 timer det tog gik faktisk ret stærkt og nøj hvor var vi glade for vores pladsbilletter begge veje.

Vi boede på et godt hotel der hed Pension Berolina Charlottenburg, det ligger ca. 15 min med S-bahn fra Mitte og på gåben er det vel godt og vel 45 min.

Ved siden af hotellet ligger Cafe Seppi (Coffee To Go --> har jeg kaldt den indtil nu da jeg ikke kunne se dens navn nogen steder), nå men de serverer en god og billig morgenmad og bestyrerne er søde og rare.
Jeg kan varmt anbefale at man prøver deres vitamin-bombe som fruen lavede til mig da jeg blev syg med en slem forkøelse.


I den forbindelse kan jeg kun udtrykke min taknemmelighed til Torben for at have taget ekstra hue og halstørklæde med som jeg så brugte resten af ferien (jeg har simpelthen reklameret for Nintendo Wii hele ferien).

En af de ting vi fandt ud af dernede var at bystyret ikke har smidt om sig med offentlige toiletter, hold da op hvor skulle man være en god detektiv for at finde et sted at lade vandet og så kostede det for det meste 50-80 cents at bruge faciliteterne.

Nogen steder skal man virkelig stå tidlig op for at se, for ellers så ender man i en kø der varer i 2-3 timer og når tiden er sparsom og man gerne vil se andre ting end lige det så tager man dem på et andet tidspunkt.

De steder som vi fandt ud af man skal stå tidlig op til er:

Der Haus Am Check Point Charlie (Mauermuseum)
Jüdisches Museum
Pergamon Museum

De steder som vi så valgte at stå i kø for at se er:

Fernsehturm --> rigtig spændede og meget højt oppe, resturanten er god og det er et sjovt koncept med at den drejer rundt. (køtid 2 timer)

Reichstag --> Utrolig flot Dome den har og arkitekturen er virkelig flot. (køtid 2 1/2 time)


På trods af regn, slud og sne så fik vi set rigtig meget og det meste på gåben og jeg blev desuden rimelig overrasket over at der næsten ikke var nogen biler i Berlin når det var helligdag, helt fantastisk så var der næsten fredsfyldt på de store gader.

Nå men jeg vil lige ridse op hvad vi har set:

Bebelplatz
Brandenburger Tor
Friedrichswerdersche Kirche
Holocaust Memorial
Humbolt Universität
Kronprinzenpalais
Neue Wache
Pariser Platz
Reiterdenkmal Friedrich Des Grossen
Russische Botschaft
Sankt-Hedwigs-Kathedrale
Berliner Dom --> set udefra da der åbenbart altid var koncert der.
Altes Museum --> den Egyptiske udstilling med busten af Nerfertiti.
Lustgarten
Site Of The Former Palast Der Republik
Alexanderplatz
Fernsehturm
Marienkirche
Marx-Engels-Forum
Haus Der Kulturen Der Welt --> set udefra
Reichstag
Siegessäule
Sowjetisches Ehrenmal
Strasse Des 17 Juni
Tiergarten --> set lidt af den og det meste fra toppen af Siegessäule.
Schloss Charlottenburg incl. Masoleum
Schlossgarten Charlottenburg
Kurfürstendamm
Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche (Læbestiften og pudderdåsen)
Checkpoint Charlie
Unter Den Linden
Friedrichs Strasse --> Her ligger en meget hyggelig Starbucks.
Jüdisches Museum --> set udefra
Mauerpark & Bernauer Strasse + Loppemarked
Gallerie Nord Kunstverein Tiergarten --> havde desværre lukket søndag, men vi fik set det Torben gerne ville se og det var med 2 tyske politimænd der opmærksomt fulgte vores mindste bevægelse.


Well vi har stadig mere til gode i Berlin og da Torben har lovet værtsparret på Cafe Seppi at vi kommer tilbage i august eller september så må vi se hvor mange dage vi får dernede .

Eller om jeg måske kan lokke ham et andet sted hen :-D

Nå men det var alt for nu.

Medic out.

2 kommentarer:

Thilde Smedegaard Petersen sagde ...

pHold da op. Jeg troede, at jeg havde faaet set meget i Sydney. Lyder som om I har haft en fantastisk tur. - Du skal vist en tur til Sydney - der er i hvert fald masser af offentlige toiletter. Og de er gratis. I Operahuset er vaskene ret sjove. Vandet loeber ud bagved. Hehe. JEg har et billede, du kan se senere.

Anonym sagde ...

hej jeg synes det lyder helt utrolig så meget i har oplevet men det er jo også det der gør det at rejse sjov.godt gået futtie