onsdag den 6. november 2019

Anmeldelse af Dødens Engel

Bagsiden fortæller:
Søg efter Jahve, han vil give jer det svar, I længes efter. Søg sandheden, og I vil finde forståelsen. Søg løgnen, og I vil finde modet.

Det er  århundreder siden, at Døden snød Himlen og Helvede for deres retsmæssige sjæle - men da sandheden om bedraget kommer for dagen, får det vidtrækkende konsekvenser for alle. Inklusive menneskene. Dommedag er få uger væk, og med Helvedesriddernes genopstandelse slutter Raven, Zeph og Dalia sig til krigerne. Vil Javhe endelig give dem de svar, de behøver. Vil sandheden bringe lys over Dommedag? Og hvad er det for en løgn, som ifølge Døden indeholder modet selv?

De tre halvbørn står over for deres hidtil hårdeste prøve, når alt kulminerer, og menneskehedens eksistens står på spil.

Dødens engel er tredje og sidste bind i Fortællinger fra Døden.
Anmeldelse:
K.L.Berger aka Katja er en af mine absolutte ynglings fantasy forfattere. Hun har mig i sin hule hånd og jeg ELSKER de tre bøger i hendes serie Fortællinger fra Døden. De er så godt skrevet og de er gang på gang på gang overraskende hele vejen igennem. Det gælder også Dødens Engel. Den er den perfekte afslutning på en rutschetur mellen Himlen og Helvede.

Raven vil for altid stå mit hjerte nært. Hun er en badass sjælehenter som gør hvad der skal gøres for at redde menneskeheden uanset om andre har opgivet dem. Hun ønsker også at finde sine sjælehenter venner og redde dem hvis hun kan. Men hun har tiden mod sig og man sidder lidt og tænker det går aldrig.

Hun vælger at være modig, for hun har ikke tid eller plads til at lade frygten styre hende. Derfor opsøger hun dem som kan hjælpe hende i hendes mission mod at lade Lilith sejre og blive hersker efter Dommedag. Hun bliver overrasket og må afgive et løfte for at få det hun ønsker så brændende.

Zeph og Dalia er stadig med i racerløbet mod at blive klar til Dommedagsslaget. Der bliver kæmpet på mange fronter og hver især finder de deres styrker og svagheder. Dalia finder ud af at hun slet ikke er en kriger, men hun er bedre til organisation og det udnyttes på bedste vis. Zeph er den perfekte kriger og det får han brug for når tiden er inde.

Som Raphael opsummerer det: "Ravens talent er at kæmpe for de svage. Kæmpe for det, hun tror på. Hun inspirerer andre til at gøre det samme. Zeph kæmper med oprejst pande, uden nåde og vil altid redde verden. Du derimod. du yder omsorg. Du giver den tryghed og sikkerhed, der er behov for. Du viser dem vejen. Uden dig ville de to andre skabe panik."

Jeg vil ikke fortælle for meget om selve handlingen for den skal du selv have til gode. Du skal have lov til at sidde og vende side efter side, samtidig med du bliver taget med på den sidste rejse om at genoprette balancen for både himmel, helvede, jorden og menneskene.

Men du kan godt glæde dig til en fantastisk afslutning på Fortællinger fra Døden, den er hæsblæsende og overraskende. Den bringer tårer frem, den viser dig at nogen gange må man tage et valg som kan have konsekvenser, både på den gode side og den dårlige side.

Men hvis du gør dit bedste og altid giver dig selv 100 procent, så kan det du overkomme alle forhindringer. Du skal bare finde dit kald og gå efter det. Så får du en belønning af frihed.

Som Dalia siger " Det betyder ikke noget, præcis hvad jeg laver. Hvad der er vigtigt, er at jeg bidrager med det, jeg er bedst til."

Ja min bog er endnu en gang fyldt med lyserøde index faner for at markere nogle af de fede citater som Kaja spreder i bogen. Og jeg er sikker på der kommer flere når jeg genlæser den. Tak for rejsen til himlen og helvede. Det har været en ren fornøjelse at være med på den.

Bogen er som sagt skrevet af K.L.Berger og udgivet på Forlaget DreamLitt. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 5/5 stjerner. Eget eksemplar fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: