fredag den 20. oktober 2017

Anmeldelse af Skyggens Lærling - De Første År - Slaget på Hackham Hede

Bagsiden fortæller:
Længe før de bliver helte, er Crowley blot en ung Ranger uden eget len, og Halt er på flugt fra et naborige.

Baron Morgarath er flygtet for at undgå sin straf for forræderi. Men Rangerne ved, at han er i gang med at planlægge sit næste træk, og Kong Duncan forbereder sig på krig.

Hal påtager sig sig den farlige opgave at begive sige ind på fjendtlig territorium og holde øje med Morgarath. Og det bliver snart tydeligt, at Morgaraths hær af vilde, umenneskelige Wargals vil være ustoppelige over for Duncans svækkede hær. Et enkelt fejltrin vil betyde nederlag, og Kongerigets skæbne vil blive afgjort ved Slaget på Hackham Hede.


Anmeldelse:
Halt er tilbage og vi følger stadig hans unge år som Ranger for Kong Duncan. Denne gang gælder det endnu et møde med den onde Lord Morgarath som opruster en hær i Regn- og Nattebjergene. Med denne hær vil han gå i kamp mod Kong Duncan og tilrane sig magten i kongeriget.

Nu er det så op til Halt og Crowley at sørge for at denne her plan slår fejl. Det skal spionage til og her vælger Halt at drage til Regn- og Nattebjergene for at tage et godt kig på den fjendtlige hæren så de ved hvad de har at kæmpe i mod. Det er en mega farlig mission som han begiver ud på og man sidder med nerverne ude på tøjet mens den står på.

Vi følger også Crowley der skal sørge for at Dronning Rosalind bliver sendt til  kurstedet Woldon Abbey under den sidste del af sin graviditet. Da vejene i Araluen ikke er sikre og fyldt med banditter får kortegen følgeskab en et lille styrke soldater som skal sikre den farefulde færd.

Da Morgarath begynder nedstigningen fra Regn- og Nattebjergene for at sprede død og ødelæggelse i hele landet, så prøver Kong Duncan at få så mange soldater som muligt til at mødes med ham og hans lille hær. Men det er svært da det det er høsttid og de fleste bønder er hjemme og arbejde.

Oven i dette kommer det frem at nogle af den fremmede styrke er på vej mod kurstedet Woldon Abbey hvor Dronning Rosalind er blevet indlogeret. For at redde dronningen og den lille ny baby rider Crowley endnu en gang afsted for at redde hvad reddes kan.

De to hære mødes af to omgange og slagene er voldsomme for begge hære. Halt har fundet en ting som skræmmer Wargallerne og det skal afprøves i kamp. Kong Duncans hær må være snu for at overvinde fjenden der er dobbelt så stor som dem, men som altid har Rangerne en ting eller to i ærmet som kan hjælpe.

Jeg er stadig vild med Halt og alt det han har oplevet i sine unge år. Det er ikke småting han går igennem og han oplever utrolig mange ting på sin vej igennem kongeriget. Hans personlighed er stadig lige fantastisk, Plus jeg elsker at han kan tale med sin hest. Den er Halt op og ned af dage.

Serien kan som "Skyggens Lærling" læses af alle og det er faktisk rigtig rart at få Halts historie og lære ham bedre at kende. Dette her er bind to og der skulle komme en bog til og måske et par noveller ifølge det jeg kan læse mig til på nettet. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse de følgende historier.

Bogen er skrevet af John Flanagan og udgivet på Forlaget Gyldendal. Den kan købes hos landets boghandlere til 169,95 kr. 4/5 stjerner. Lånt på biblioteket.

Ingen kommentarer: