torsdag den 18. oktober 2018

Anmeldelse af Pater Noster

Bagsiden fortæller:
På ualmindelig bestialsk maner forsøger en dreng at flygte fra et drengehjem i England. På grænsen mellem Syrien og Irak bliver en ung yazidi-pige brutalt fjernet fra sin familie. I Rom befinder en kardinal sig pludselig i helvedes forgård - og i et primitivt bassin svømmer verdens giftigste fisk rundt.
Samtidig, et hemmeligt sted, træffer syv af de nulevende ni tempelriddere en skæbnesvanger beslutning, der angår en af deres egne. Den senest indviede, Noah Smith, stilles over for et ultimatum, som intet menneske nogensinde burde stilles overfor.

Pater Noster er andet bind i Jesper Holms serie om den tavse og arrede tempelridder Noah Smith, der i første bind blev indviet som som den niende nulevende tempelridder og indtog sin plads i en række af mænd, der stadig beskytter den ældgamle ordens hemmeligheder.








Anmeldelse:
 Jeg havde faktisk glædet mig til gensynet med tempelridderen Noah Smith og alt det som han kommer ud for. Men må sige at denne gang så skuffede Jesper Holm mig faktisk rigtig meget. Det var som om at bog to måske var svær at skrive eller at han måske have for meget på hjertet som ikke kunne samles når det først kom til stykket.

Det starter godt og historien kører derudaf med fuld fart. Vi bliver introduceret til en hulens masse mennesker som vi skal prøve at holde styr på. Da Noah får sin tempelriddernes beslutning om et hverv han skal udføre så prøver han at tale dem til fornuft. Uden held.

Denne gang er det hans nye veninde, Elisabeth Hurlington, der bliver udset som den der skal på skattejagt for at redde nogle mennesker, hvis liv hænger i en tynd tråd. Derimellem er hendes far, som på mystisk vis er forsvundet, selv om han burde være på vandretur sammen med nogle gamle venner.

Vi har den irriterende kardinal fra bog et som denne gang får røven på komedie, så at sige, fordi der er efterladt specifikke instrukser til en meget handlekraftig advokat, i det tilfælde at der skulle ske noget med efterkommeren af  Guillaume Imbert som var bødel i 1307. Kardinalens rolle i historien er lidt som det er fyld, selv om man måske sidder og klapper i sine små hænder over at han endelig får sit livs mareridt at føle.

Så er der pigen og professoren som bliver kidnappet for at blive kørt mange mange kilometer ud i den irakiske ørken på jagt efter noget som kunne skade hele den religiøse verden. Pigen  bliver brutalt voldtaget hele tiden og prøver efter bedste evne at overleve og planlægge at slippe væk. De bliver dog overvåget på afstand, da nogen planlægger at stoppe deres færd hvis de når frem til bestemmelsesstedet.

Så har vi morderen som er et studie for sig selv. Han er en kende underlig, men med hans historie så kan man egentlig godt forstå hvorfor han gerne vil straffe nogle af sine ofre, men ikke alle sammen, for nogle er faktisk uskyldige i det han mener er deres skyld. Andre får faktisk den straf de har fortjent for at gøre en dreng fortræd på de værste mulige måder. Hinted findes på forsiden af bogen.

Da det hele skal til at kulminere i en fantastisk finale, så går luften af ballonen og som læser sidder man tilbage med et "Øh var det det hele?" Det er mega synd og alle de mennesker der er indraget tjae nogle af dem overlever og andre gør ikke. Men alt er vel og Noah og Elisabeth kan vende tilbage til deres respektive arbejde og studier og gøre hvad de nu gør indtil bog tre. Hvis der kommer en bog tre.

Bogen er som sagt skrevet af Jesper Holm og udgivet på Politikens Forlag. Den kan købes hos landets boghandlere til 249,95 kr. 2/5 stjerner. Lånt på biblioteket.

Ingen kommentarer: