søndag den 1. april 2018

Anmeldelse af Pigen under jorden

Bagsiden fortæller:
Da politiet finder menneskeknogler i Saltmarsken udenfor King's Lynn i Norfolk, tror de, det er de jordiske rester af Lucy Downey, en lille pige som blev kidnappet ti år tidligere, og arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway bliver tilkaldt. Men Ruth konstaterer til vicekriminalkommissær Harry Nelsons skuffelse, at knoglerne er mere end tusind år gamle.

Lige siden Lucy forsvandt, har Nelson modtaget mystiske breve med referencer til rituelle ofringer. Da endnu en pige forsvinder, beder han Ruth om at hjælpe med at tolke brevenes indhold. Mens Nelson og Ruth nærmer sig hinanden, viser det sig, at Ruth er i livsfare, fordi hun hjælper politiet. Jagten på kidnapperen bliver en kamp mod uret - både for den forsvundne pige og for Ruth selv.

Pigen under jorden er første bog i serien om Ruth Galloway. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie.Anmeldelse:
Det er et lille stykke tid siden jeg har læst denne her bog, men derfor skal jeg selvfølgelig stadig skrive en anmeldelse af den. Det var faktisk lidt af et sats at jeg købte den mens jeg var på ferie hos min far i februar på Lolland, men det viste sig at jeg blev underholdt hele vejen i gennem bogen.

Ruth Galloway er ikke som andre hovedpersoner, hun har en god tør engelsk humor. Hun siger selv at hun ikke er defineret af sin vægt, fedme er en sindstilstand.Hun er et frisk pust på en charmerende måde, der gør at man ikke kan lade være med at grine. Hun bor ude ved den øde Saltmarsk i et lille bitte hyggeligt hus sammen med sine to katte.

Hun underviser på University of North Northfolk som ligger lige ude for King's Lynn.

At blive involveret i en politiefterforskning som har at gøre med knogler fundet et sted ude i den Saltmarsk som hun bor ved vender op og ned på Ruths liv. Hun lærer lige pludselig en masse sandheder om folk som hun gik rundt og troede hun kendte rigtig godt.

Hendes liv er lige pludselig ikke så sikkert som det har været, der er faktisk nogen som vil hende til livs fordi hun hjælper politiet. Det bliver ikke meget bedre af at der rent faktisk lige pludselig bliver fundet et rigtig lig på et helligt sted i Saltmarsken som øger presset på politiet for at opklare mordet og mysteriet deler sig i to.

Udover alt dette her så er der arkæologer der vil til og udgrave findestedet i Saltmarsken efter fundet af de gamle knogler. Alt skal helst dokumenteres og gemmes for eftertiden. Det bringer gamle venner tilbage i Ruths liv.

Vicekriminalkommissær Harry Nelson går i rigtig godt spænd med Ruth. De supplerer hinanden godt og deres fælles jagt på en morder, som driller Harry, giver historien en fin rød linje der gør at man lige skal læse det næste kapitel for at se hvad der sker. Han er den total modsatte personlighed af Ruth. Ikke en som man umiddelbart vil kunne lide, men han vinder alligevelle ved videre bekendskab. Han er ikke så tosset endda.

Jeg synes historien er spundet rigtig godt sammen med en lidt anderledes hovedperson som ser tingene på en anden måde end andre og så er jeg vild med hendes humor og den måde hun ser sig selv på. På en måde så er hun en smule naiv, men det klæder hendes karakter for hun lærer af det. Plus hun føles levende og er et frisk pust i krimiens verden.

Bogen er skrevet af Elly Griffiths og udgivet på Forlaget Gad. Den kan købes hos landets boghandlere til 199,95 kr. 4/5 stjerner. Eget eksemplar fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: