torsdag den 5. april 2018

Anmeldelse af De ugudelige

Bagsiden fortæller:
De ugudelige er den ottende bog i Castillos fascinerende serie med den tidligere amishpige og nuværende politichef Kate Burkholder som hovedperson.

Politichef Kate Burkholder bliver kaldt til et politidistrikt langt ude på landet. Her ønsker man hendes hjælp i en eskalerende situation i et isoleret amishssamfund, hvor man har fundet liget af en ung pige. Det lokale politi er ude af stand til at trænge igennem den mur af tavshed, som amishsamfundet møder dem med. Sheriffen beder Kate om at arbejde undercover og infiltrere samfundet forklædt som amishkvinde.

Kates kæreste John Tomasetti, er langt fra begejstret for ideen, velvidende at Kate ikke har erfaring med undercover-opgaver, og at hun dårligt vil kunne få hjælp, hvis hun skulle få brug for det.

Alligevel tager Kate afsted, og det lykkedes hende at infiltrere det lille amishsamfund, hvor hun opdager en verden bygget på hemmeligheder og løgne, samt en række chokerende forbrydelser. Men hun er fuldstændig alene og må i sidste ende kæmpe for at slippe væk med livet i behold.


Anmeldelse:
Ja nu kommer jeg til at sige det igen igen om en af mine ynglingsforfattere og hendes nye bog. Linda Castillo har gjort det igen. Hun har komponeret en ægte krimi med masser af detektiv arbejde og hårdt benarbejde. Hun svinger pennen og får os til at blive rundtosset lige indtil slutningen hvor plottet bliver præsenteret til en måbende fan-skare.

Denne bog læste jeg på et døgn, kunne simpelthen ikke lægge den fra mig uanset hvor meget jeg prøvede. Den ville hele tiden have at jeg vendte endnu en side fordi den havde en super god historie at fortælle.

Jeg er som altid vild med Kate Burkholder og alle de ting hun som tidligere amishpige nu politichef i barndomsbyen Painters Mill - en lille by med godt 5.300 indbyggere og halvdelen er amish - kommer ud for i sit virke som lovens lange arm.

Denne gang skal der arbejdes undercover i et tillukket lille amishsamfund Roaring Springs højt oppe i New York State ca. 30 km fra grænsen til Canada. Sheriffen har ikke haft held til at opklare et mord på en ung amishpige og amishsamfundet er fuldstændig tilknappet af tavshed. Ikke et ord vil det tale med englænderne - som almindelig mennesker kaldes - om den uheldige pige som er frosset ihjel i en sø.

Der går rygter om biskop Schrock og den måde han sørger for at alle følger de gamle regler og at han går ind for udstødelse hvis man overtræder reglerne. Ingen tør tale højt om ham, men alligevel så ulmer utilfredsheden i menigheden under overfladen. For hvis man bliver opdaget så kommer straffen til en på den ene eller anden måde. Det er sikkert og vist.

Kate tager til Roaring Springs uden nogen form for backup andet end to pistoler og to mobiltelefoner, hvor hun kan komme i kontakt med Tomasetti på den ene og med en senior-efterforsker Betancourt fra BCI's afdeling i New York State  og sheriffen Dan Suggs fra Frankling County på den anden. Hun udgiver sig for at være enken Kate Miller, amishkvinde der er enke og som vil tilbage til et samfund der ikke er så eftergivne som det sted hun har forladt.

Hjemme bliver en gammel utæt husvogn hvor efterforskningen kommer til at foregå fra. Det bliver stille mange spørgsmål og langsomt begynder menigheden at åbne op for Kate. Selv om de måske synes hun er lige lovlig nysgerrig. Der forgår noget fordækt og dets omfang overrasker alle, selv læseren når slutningen lige pludselige kommer bulderne som et højhastighedstog.

Jeg må sige at Castillo er en af de forfattere som ikke skåner sin hovedperson. Det er vildt hvad Kate skal gå i gennem i hver bog og denne her er ingen undtagelse. Nogen gange har jeg altså lidt ondt af vores heltinde, men hun gør det godt og kæmper en indædt kamp for ikke at blive endnu et offer for diverse forbrydere.

Forsiden skal lige rundes for her får man virkelig en fornemmelse for hvor gammel og udtjent den husvogn som Burkholder skal bo i er. Samtidig med at det er bidende koldt med masser af sne. Jeg begynder næsten helt at fryse bare ved at tænke på at sådanne en bliver lejet ud. Godt det ikke er mig.

Bogen er som sagt skrevet af Linda Castillo og udgivet på Politikens Forlag. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 5/5 stjerner. Eget eksemplar fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: