onsdag den 22. juni 2016

Anmeldelse af Skyggens Lærling - De Første År: Turneringen i Gorlan

Bagsiden fortæller:
Længe før de bliver helte, er Crowley blot en ung Ranger uden eget len, og Halt er på flugt fra et naborige.

En forræderisk baron ved navn Morgarath drager andre magthungrende baroner ind under sit banner. Kong Oswald, sygner hen, og prins Duncan laver - hvis man skal tro sladderen - ravage oppe nordpå.

Halt og Crowley rejser ud for at finde prins Duncan og få hans hjælp til at gendanne det svækkede Rangerkorps. Gamle, trofaste Rangere er spredt rundt om i landet. Kan de bringes sammen til kamp for deres Kongerige?

De to unge mænd må have planerne klar før Gorlanborgens årlige turnering. For denne gang står der mere på spil, end at finde årets vinder. Hvis Mogarath får sin vilje, bliver der duel til døden - og en ny konge vil kunne sætte kronen på sit hoved.Anmeldelse:
For det første kan jeg godt lide coveret til bogen, det er rigtig fedt designet og man kan næsten mærke stemningen og faren ved turneringen som skal foregå ved foden af den mægtige borg i Gorlan. Det signalerer at der er fare på færde.

Og der er i hverfald fare på færde i denne her nye serie om vores gode ven Ranger Halt, som har slået følgeskab med Ranger Crowley. Det er i denne her serie vi meget gerne skulle få alt det af vide som vi har sukker efter om Halt og hans oplevelser i hans unge år.

Bogen er skrevet i samme lette stil som forgængeren Skyggens Lærling er. Nu er det bare andre hovedpersoner som skal redde deres verden mod det onde. Jeg må indrømme at jeg da sad og gnækkede i løbet af bogen. Den har en fin let humor.

Halt er mærket af de oplevelser som han har været ude for i sit eget hjemland Hibernia og hans udstråling er skræmmende overfor mennesker der ikke kender ham. Han er også lun og er en fremragende Ranger med en fin retfærdighedsans.

Crowley er en nyudnævnt Ranger, som er en naturlig leder type, og meget mod hans vilje bliver han da også udnævnt til leder af den voksende gruppe af Rangere, som ham og Halt snuser op i Kongeriget Araluen. De skal finde Prins Duncan og redde Kongen fra Baron Morgarath klør.

Det er altid svært at skrive forhistorien til en allerede eksisterende serie, men John Flanagan lægger godt ud og jeg tror nok at den skal blive et godt supplement til Skyggens Lærling når den en gang er færdig.

Så hvis du er Skyggens Lærling fan så er det om bare at komme i boghandlen og få købt denne her bog til samlingen. Den kan helt sikkert anbefales også selv om den måske ikke lige når op til de 5 stjerner.

Bogen er skrevet af John Flanagan og udgivet på Forlaget Gyldendal. Den kan købes hos landets boghandlere til 169,95 kr. 4/5 stjerner. Lånt af boghandlens læseeksemplar hylde.

1 kommentar:

Kathrine sagde ...

Århh, jeg glæder mig så meget til at læse den bog. John Flanagan gør det altid godt. Gode, hyggelige og sjove bøger. Jeg elsker dem.