lørdag den 26. december 2015

Anmeldelse af Jeg er her stadig

Bagsiden fortæller:
Elsa har i flere måneder ligget i koma på hospitalet efter en skiulykke. Lægerne er ikke optimistiske. Hun har hørt alt, hvad der bliver sagt, men hendes lammede krop kan ikke reagere.

Thibault, som er bror til en anden patient, forvilder sig en dag ind på Elsas stue, hvor han tager et tiltrængt hvil. Umærkeligt begynder en dialog mellem Elsa og Thbault, en samtale uden ord, der vækker stærke følelser.

Kan kærlighed påvirke sanserne? I så fald er tiden knap, for lægerne og familien har givet op og påtænker at frakoble Elsa de livsnødvendige maskiner. Kun Thibault tror stadig på mirakler.Anmeldelse:
En kollega fra boghandlen mente at jeg skulle prøve at læse denne her fordi hun mente den var god og fordi min mor jo stadig er indlagt på Riget uden særlig meget kontakt.

Historien er enkel og ligetil. Det er en klassiske kærlighedshistorie med den twist at heltinden er i koma og lammet og helten er en ung mand som har brug for et sted at være mens hans mor besøger sin søn/hans bror på samme sygehus og afdeling fordi han har været involveret i en spritkørsel ulykke.

Forfatteren giver dig historien fortalt fra både Elsa og Thibault’s side. Elsa der ikke kan kommunikere fordi hun er i koma og lam. Elsa der bliver rigtig glad for Thibault’s besøg og Elsa der ønsker at få lov til at åbne øjnene og se hvordan han ser ud. Det er hendes tanker vi læser når det er hendes tur til at snakke.

Thibault til gengæld ser hendes stue som et fristed hvor han kan tage en lur, men i løbet af tiden der går så forelsker han sig i Elsa og håber på at hun en dag vil vågne op til et liv med ham. Han vil ikke have at der bliver slukket for hendes maskiner der holder hende i kunstigt live fordi han mener der er håb for hende.

Det er en sød historie og slutningen er lidt som man forventer. Jeg er ikke så meget til kærlighedshistorier, men bogen gav mig dog et godt indblik i at selv om patienten ikke kan kommunikere så kan hun/han høre alt hvad der bliver sagt omkring dem.

Det vidste jeg faktisk godt i forvejen, men det er godt at blive mindet om. En lille sød bog som er god hygge læsning.

Bogen er skrevet af Clélie Avit og udgivet på Forlaget Lindhardt og Ringhof. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95kr. 3/5 stjerner. Lånt på butikken læseeksemplar hylde.

Ingen kommentarer: