torsdag den 9. april 2015

Anmeldelse af Hævn

Bagsiden fortæller:
Han har det hele - en smuk kone og datter, et godt job, en lys fremtid... og en mørk fortid.

For tyve år siden blev en seriemorder pågrebet, dømt og sat bag tremmer i New Zealands hårdeste fængsel. Den mand var Edwards far. Gennem hele sit liv har Edward kæmpet for at lægge bardommens mareridt bag sig. Men en uge før jul indtager volden igen en uønsket plads i hans liv. Er Edward forudbestemt til at blive ligesom sin far, til at blive en blodtørstig mand?

I Hævn afdækker Poul Cleave et brutalt og livagtigt billede af en morders sind og bagsiden af sin by, Christchurch.Anmeldelse:
Da jeg skulle hu-hej til Sjælland/Lolland så skulle jeg finde mig en bog der kunne holde mig med selskab i de 5 timer som rejsen kom til at tage. Og jeg kan med sikkerhed sige at Paul Cleave er en mand som holder en fanget med hans mørke dystre bog om Edward, søn af en berømt seriemorder.

Hævn er fantastisk godt skruet sammen og man er ikke i tvivl om det mørke som gemmer sig under overfladen når hovedpersonen Edward lige pludselig mister sin kone under et bankrøveri hvor han får åbnet munden og dermed forsejler hendes skæbne med døden til følge.

Hele hans verden drejer 360 grader rundt og forandre sig på et splitsekund. Fra at have det hele drøner hans liv nu ned i en dødsspiral som ikke bliver bedre af at hans fængslede seriemorder-far lige pludselig begynder at blande sig selv om de ikke har set hinanden i 20 år.

Blod er tykkere end vand plejer man at sige, men hvad med generne? Er de så arvelige som nogen påstår? Tjae det er så lige spørgsmålet. For mørket har vi vel alle i os, det er bare spørgsmålet om vi vælger at nære det og bruge det eller om vi har held til at betvinge det og holde det nede.

Paul Cleave er på vej til at blive en af mine ynglingsforfattere. Han har det hele med i sin krimi, den er veldrejet, mørk, ond og fuld af overraskelser.

Bogen er som sagt skrevet af Paul Cleave. Den er udgivet på Forlaget Jentas og kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 5/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: